Prajitura ''vis de seara''

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Sep 2015 | 7992 vizualizari

 

Habar n-am de ce am numit-o asa,dar nici nu conteaza,parol ca-i delicioasa...deci....astept musafiri.....

 

INGREDIENTE

  • Foi - 3 buc
  • Cantitate pentru o foaie
  • 3 oua
  • 80 g rama maestro
  • 90 g napolitane Joe-negresa brownie
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri faina
  • 8 g praf de copt cu sofran
  • Crema 1
  • 250 g unt Pilos 82% grasime
  • 200 g fineti
  • Crema 2
  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 4 foi gelatina
  • 2 linguri gem de caise
  • Glazura
  • 100 g ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''vis de seara'':

Mai intai pregatim foile : Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare.Separat mixam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam margarina si omogenizam bine.Napolitanele le bagam la robot si le maruntim,apoi le adaugam in galbenusuri,omogenizam,apoi adaugam faina si praful de copt.La final incorporam albusurile,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente.Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 37/26 cm,turnam compozitia in tava si nivelam.Dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.La fel procedam si cu urmatoarele doua foi.


Crema 1 : Untul la temperatura camerei il omogenizam cu crema fineti,dam la rece pana urmeaza sa asamblam prajitura.


Crema 2 : Punem la hidratat in apa rece foile de gelatina. ouale cu zaharul pe baie de abur pana se ingroasa.Apoi stoarcem foile de gelatina de surplusul de apa si le adaugam peste spuma de oua.Frisca lichida o batem pana obtinem o frisca tare.Mascarponele il amestecam cu gemul de caise,apoi adaugam spuma de oua si la final frisca,omogenizam bine.


Glazura : Maruntim ciocolata,adaugam frisca lichida si apoi o punem pe foc pana se topeste ciocolata,avem grija sa nu dea in fiert.


Asamblare : Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara,asezam prima foaie,intindem crema 1,apoi foaia a doua,peste foaia adoua intindem crema 2,apoi ultima foaie peste care intindem glazura cat este calda.Lasam prajitura la rece cateva ore bune sau pana a doua zi.A doua zi o portionam,cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''vis de seara''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

13.09.2015, 12:49

un deliciu!

miki_a 1

14.09.2015, 11:59

Eu visez non-stop dar nu asa frumos!

-Licurici- 1

14.09.2015, 12:46

Delicioasa! arata extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert briose cu crema caramel si ness