Desert prajitura zi si noapte

de nadina73 in Prajituri, 11 Iul 2010 | 48366 vizualizari

 

Este o prajitura grozav de buna si usor de facut!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri de faina
  • 9 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 200 lapte
  • 100 zahar
  • 1 pachet de unt

Glazura:

  • 4 albusuri
  • 200 zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ciocolata rasa- optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura zi si noapte:

Blat: Se bat 6 albusuri bine, apoi se pune zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca cu o spatula, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si cacaua.

Se unge o tava, se pune hartie de copt, se rastoarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 minute, la 160 grade.

Intre timp pregatim crema: 4 galbenusuri se amesteca cu 2 linguri de faina si zaharul vanilat, apoi se adauga treptat laptele si zaharul si se pune pe foc pana se ingroasa bine de tot. Se lasa la racit, apoi se amesteca cu un pachet de unt la temperatura camerei, frecat spuma.

Glazura: Cele 4 albusuri ramase de la crema se bat bine cu zaharul si putina zeama de lamaie, apoi cand s-au intarit bine se bat la bain-marie pana devin lucioase.

Peste blatul racit se pune crema, se uniformizeaza bine, apoi se pune glazura din albusuri, dupa care se pun bombonele sau ciocolata rasa.

Daca doriti sa fie mai multa crema se poate pune chiar un pachet si jumatate de unt in loc de un pachet.

Este grozav de buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura zi si noapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pétits chinois in tava rotunda