Desert prajiturele cu dulceata de visine

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Feb 2018 | 1670 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 375 g faina
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • In plus avem nevoie de :
  • 150 g dulceata de visine
  • 100 g lapte pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajiturele cu dulceata de visine:

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar.
Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul fainii si amestecam putin. Adaugam apoi untul topit, laptele si oul batut. La final adaugam extractul de vanilie si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca la loc caldut, timp de 20 de minute.

Intre timp pregatim si aluatul pentru crumble. Pentru acesta amestecam bine toate ingredientele.

Aluatul dopsit il intindem pe masa de lucru usor infainata. Cu un decupator taiem forme rotunde, sau putem sa taiem cu un cutit forme patrate. Asezam prajiturelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem formele cu lapte apoi cu o lingurita punem putina dulceata in mijloc si deasupra presaram crumble.

Lasam tava acoperita inca 10 minute, pana cresc putin prajiturelele.
Dam tava ca cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de ~15 minute, sau pana se rumenesc usor.

Lasam putin sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana de lapte, sau o cafea ;).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert strudele cu branza, stafide si piersici