Prepelite cu ananas si ciuperci

de Panacris in Slow Cooking, 27 Feb 2016 | 686 vizualizari

 

Luna aceasta gazda provocării Cutia misterelor, Cutia misterelor - Mistery box challenge, provocare inițiată de Cerasela Badr El-Din, minunata prietenă AncaBanRoman, cu minunatul său blog http://ilyanda.blogspot.ro/, aici pe Bucataras este andaoana sau anca_rm ;) 
 Ne-a propus o minunată cutie cu ingrediente: ”Acum este randul meu sa va propun o vedeta, dar pana acolo sa va spun restul ingredientelor:
1) - carne de pasare (poate fi rata, fazan, curcan,pui, prepelita orice inaripata),
2) -lapte/iaurt (vegetal sau animal ),
3) -crema de branza/branza,
4) -oua,
5) -ciocolata,
6) -orez,
7) -vin,
8) -citrice,
9) -radacinoase (morcov, patrunjel, telina, sfecla etc).
vedeta acestei luni este ANANAS. ” spune Anca. Ei sunt cam corigentă, nu prea am reușit să îmbin toate ingredientele propuse, într-o singură rețetă, dar am reușit o combinație de perpeliță cu ananas minunată.
P.S. Mulțumesc https://www.facebook.com/prepelite.fundeniif/?pnref=story, pentru prepelițele proaspete și livrarea punctuală.  

 

INGREDIENTE

  • Prepelițe 5 bucăți, cca. 1000 g,
  • Ananas proaspăt 1 bucată,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Ciuperci champignon cca. 300 g,
  • Sare de mare,
  • Boia de ardei dulce,
  • Piper proaspăt macinat,
  • Frunze de salvie 3-4 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Sos wortchester 1 lingură,
  • Vin alb demisec 200 ml.
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ananas si ciuperci:

Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la în vasul de ceramic al noului meu ajutor în bucătărie CrockPot, peste ele se așează artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe.


Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic.


După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună!



 

TIPS-URI

1

Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ananas si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Catalina L 1

29.02.2016, 20:00

Geanina87 1

02.03.2016, 13:04

anca_rm 1

02.03.2016, 13:42

ce bunatate ai facut , o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!