Primele mele gogosi

de kamy in Dulciuri, 6 Apr 2011 | 9448 vizualizari

 

E gata....nu mai am teama de aluatul dospit...yesss...
Azi am facut gogosi simple si umplute cu dulceata de gutui,cu branza si finetti.
Au iesit superbune ,zice lumea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina 000
  • 500 ml.lapte
  • 100 gr.unt
  • 4 oua
  • 1 pachetel drojdie proaspata(42 gr.)
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • ulei ptr.prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele gogosi:

Intr-o cana se pune drojdia pe care o frecam cu o lg.zahar si 3 ling.lapte caldut,presaram putina faina si o lasam sa creasca 15 min.


Cernem faina,facem o gaura la mijloc, punem maiaua,amestecam cu faina cat cuprinde dupa cere adaugam ouale batute bine cu putina sare,restul de zahar,zaharul vanillat,coaja rasa si amestecam bine adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot,dupa care adaugam untul topit (da nu fierbinte).


Framantam bine si cu spor vreo 10-15 min,ii dam forma de bila, dupa care lasam aluatul in castronul acoperit intr-un loc cald, ferit de curenti(eu in tin in cuptorul de la aragaz)cam o ora.


Dupa ce a crescut(trebuie sa-si mareasca volumul de 2 ori,macar)infainam mainile(curate)il apasam sa scoatem aerul si il punem pe blatul infainat.Il intindem cu facaletul,cam juma de centrimetru grosime si decupam formele dorite si le mai lasam sa creasca 20-30 min,dupa care le prajim.


Daca le umplem cu gem,branza sau finetti,taiem niste forma rotunde mai mari,punem in mijloc 2 lg.de umplutura,indoim cercul si apasam f bine marginile ca sa nu se dezlipeasca la prajit.


Se pune intr-un tuci(sau cratita)ulei de-o palma,il lasam sa se incinga,dupa care prajim gogosile.


Cand le scoatem,se pun pe servetele absorbante,dupa care le tavalim prin zahar pudra sau tos.


Pofta buna!!!


TIPS-URI

1

laptele trebuie sa fie caldut,nu fierbinte

2

in bucatarie e bine sa fie cald ca sa creasca bine aluatul

3

daca va plac mai dulci gogosile, puteti sa puneti mai mult zahar in aluat,dar tineti cont de faptul ca la sfarsit le tavaliti prin zahar.

4

lg=lingurita

5

ling=lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (75)

kamy 1

12.04.2011, 13:39

sylvia...hai la mine ca-ti dau azi am facut iara

adry88 1

01.06.2011, 21:19

au iesit bune

kamy 1

01.06.2011, 21:30

eduard....asa-i

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mac