Primul meu Tiramisu

de mihaelar63 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 6647 vizualizari

 

Greu m-apuc eu sa fac dulciuri , dar avand musafiri trebuia sa-i omenesc si cu ceva dulce .Daca stiam ca e atat de simplu de preparat si atat de gustos , demult ma dadeam la tiramisu ! Multumesc mult Silvioarei de la care m-am inspirat .

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi
  • 1  crema mascarpone  [400 gr]
  • 1 crema branza fagaras
  • 4 zahar vaniliat
  • 2 tuburi frisca
  • 2 plicuri capucino
  • 2 linguri ness
  • 300 ml apa
  • 4-5 linguri zahar
  • 100 ml lichior tiramisu
  • 100 ml wiskey
  • 1 esenta rom
  • coaja de la o portocala
  • ciocolata granule

 

Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul meu Tiramisu:


  1. frisca se amesteca usor cu zaharul vaniliat , mascarpone si crema fagaras[ am preparat 2 tavi si nu am avut suficient mascarpone ,dar e ok si cu plus de crema fagaras].

  2. se prepara un sos din ness , capucino , apa fierbinte , zahar , esenta rom si alcoolicele ;se lasa la racit .

  3. am tapetat o tava cu folie alimentara transparenta si am inceput sa ,, cladesc '' tiramisu : se trece rapid piscotul prin sosul dulce , se pune un rand de piscoturi pe fundul tavii apoi se ,,tencuieste '' cu crema de frisca si branza , si tot asa pana ti se termina compozitia , ultimul rand fiind de crema .

  4. decorati cu coaja rasa de portocala + ciocolata granule .

  5. dati la rece pana in momentul servirii [ eu am pus la congelator , vara e grozav servit asa ]

 

TIPS-URI

1

la al 2-lea tiramisu am pus frisca lichida batuta si a iesit si mai bun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Adinacarla 1

06.10.2010, 14:03

si eu repede la o bucatica...ma primesti musafira ta

Corinuta 1

13.10.2010, 11:29

nadina73 1

13.10.2010, 12:24

am venit si dupa desert5f

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah