Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
sosul:
buseuri:
crema:
BUSEURILE:se pune apa la fiert cu sarea si cu margarina ,cand a clocotit punem faina toata si amestecam energic pentru a nu face cocoloase .Se da la rece.
Intre timp dam drumul la cuptor si facem acum CREMA:
cu putin lapte desfacem crema intr-un castronel si restul de lapte-l punem la fiert .Cand e cald se rastoarna crema desfacuta peste lapte si amestecam continuu sa nu faca cocoloase si sa nu se prinda de cratita.
Cand s-a ingrosat se adauga si mierea lasam sa mai clocoteasca putin si dam la rece.
Revenim la buseuri si ca s-au racit punem pe rand ouale in coca si amestecam cu o lingura de lemn. Cand au fost incorporate toate eu am pus pe tava pe care am pus hartie de copt gramajoare cu lingurita in lipsa poshului.
Le-am pus la cuptor la 200 grade cand au devenit aurii le-am scos.
SIROPUL:
am pus apa la fiert impreuna cu mierea zaharul si cacaua , le-am lasat sa clocoteasca si cand au avut consistenta unui sirop am inchis focul.
FRISCA:
cu mixerul batem energic frisca lichida (eu nu am pus zahar sau altfel de indulcitor am preferat sa las frisca asa natur ).
Buseurile s-au racit si le taiem pe jumatate si constatam ca sunt goale deci acolo vom pune crema de vanilie si montam pe farfurie astfel:
4 buseuri pline cu crema de vanilie ,3 linguri cu inghetata peste ele apoi punem frisca (eu am recurs la o punga taiata la un colt in care am pus frisca) si terminam cu sosul de ciocolata.
Pofta buna!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult