Profiterol

de adela1981 in Dulciuri, 2 Mar 2012 | 5538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 coji:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 125 gr faina
  • 3 oua ( marimea M)
  • sare
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 5  plicuri zahar vanilat
  • 50 gr amidon
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca 
  • 1 lingura cacao
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

Intai, preparam cojile, intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si se pun pe foc cu un praf de sare, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina si se mixeaza foarte  bine, se lasa  la racit ( eu de obicei o las sa fie doar calduta ) Dupa ce s-a racit putin,  adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare foarte bine. Obtineti un aluat ca o pasta,  aluatul se pune intr-un pos  cu varf mare rotund, (eu am folosit varf mare steluta) si se fac rozete, intr-o tava cu hartie de copt. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit, pana ce devin usor maronii.

Pentru crema pregatim asa, se pune laptele (fiert inainte) la foc sa se infierbante, intre timp mixam galbenusurile cu  zaharul si vanilia pana ce se albesc, apoi se adauga amidonul si se mixeaza bine.  Se ia laptele si se toarna in fir subtire peste galbenusuri, amestecand in continu.  Se pune iar pe foc si se lasa sa se ingroase, amestecand in continu. Se lasa la racit, acoperit cu o folie alimentara. Dupa racire se bate frisca si se amesteca cu crema de galbenusuri.

Dupa ce s-au copt cojile, se lasa la racit si se taie capac, dar  nu foarte mare, sau, daca aveti, varf de umplut, este mai usor,  infingeti varful in coji si umpleti cu crema. In crema ramasa, se adauga cacao si se subtieaza cu 2-3 linguri de lapte, sa fie ca un sos si se toarna  peste cojile umplute (se imparte la fiecare, mie mi-a ajuns toata crema, daca doriti sa innoate in crema :)) mariti cantitatile la crema )

Pofta dulce!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben