Pshovnik - budinca de orez

de nadea68 in Dulciuri, 16 Ian 2014 | 17838 vizualizari

 

...imi place sa refac retetele pe care mi le facea bunica si mama asa cum le-am mancat in copilarie ,,originale''... reteta e ruseasca,un fel de budinca de orez :)

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • o cana orez
  • 200 g paste foarte subtiri
  • o cana zahar
  • 8 oua
  • vanilie
  • ulei pentru tava
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pshovnik - budinca de orez:

Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam  pastele si un pic de sare .Lasam pe foc pana da in clocot,si lasam la fiert cateva minute (10)

Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Dupa ce s-a racit ,adaugam ouale,vanilia si zaharul.Compozitia nu trebuie sa fie prea densa,daca e nevoie mai adaugam putin lapte.

Pregatm o tava, a mea a avut 30 cm x 26 cm.

Punem ulei in tava si varsam orezul cu laptele.

Punem la cuptor la 180° pentru 30-40 minute,pana cand se rumeneste deasupra frumos.

Cand e gata,scoatem di cuptor,lasam sa se raceasca,taiem bucatele si dam deasupra cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

la zahar va orientati voi,daca va place mai dulce mai adaugati sau viceversa,diminuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pshovnik - budinca de orez" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura