Pufulica

de Anamaria7 in Prajituri, 29 Ian 2012 | 10763 vizualizari

 

O prajitura draguutza ;)) si pufoasa :D pe care o am dintr-o carticica de retete adunate de cei de la margarina Unirea, dar care a necesitat ENORM de multe modificari... cantitati total aiurea :P

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 150 gr margarina Unirea
  • 250 gr zahar
  • 150 gr nuca de cocos
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 250 ml iaurt gras
  • 1 lgt esenta de migdale
  • 1 compot de ananas
  • Crema:
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 gr margarina Unirea
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 50 gr nuca de cocos
  • 4-5 lg lapte
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufulica:

Blat:

Mixam bine margarina moale cu 200 gr zahar, apoi punem galbenusurile, pe rand. Alternand, incorporam iaurtul si faina amestecata bine cu praful de copt. Separat, batem bine albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si cand capata consistenta de bezea turnam in 3 ture peste compozitia cu faina amestecand usor de jos in sus cu o lingura mare. La final punem nuca de cocos. Consistenta trebuie sa fie ca cea de chec.

Turnam intr-o tava de 25cm x 35 cm si coacem la 180C pana trece testul scobitorii.

Crema:

Mixam margarina moale cu zaharul, apoi punem branza de vaci si laptele, esenta, iar la final adaugam cocosul.

Asamblare:

Taiem blatul in 2, insiropam primul cu jumatate din sucul de la compot, asezam 3/4 din crema, acoperim cu un strat subtire de gem de caise, apoi punem celalalt blat. Il insiropam si pe acesta, nivelam restul de crema, asezam ananasul si, eventual, mai presaram putina nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Crema: Daca vi se pare putin cam tare mai puteti adauga putin lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufulica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

gaby_duceag 1

04.03.2012, 22:58

La multi ani fata tanara,frumoasa,desteapta,cuminte si harnica!
Sanatate si mult noroc!

marinicayou10 1

04.03.2012, 23:44

La Multi Ani!!

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 20:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa