Pui arabesc

de Sidy in Pui, 15 Mai 2012 | 7374 vizualizari

 

Reteta o am de la Claudia care sta in Spania dar...are sotul arab.Si cum mie imi plac mancarurile arabesti, am incercat si reteta ei.A iesit un deliciu ! Nu ma credeti ? Incercati..

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui
  • 1 lingurita curcuma
  • sare
  • piper Sichuan
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita Aasan
  • 3 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 400 g rosii taiate cuburi
  • 200 g morcovi baby( optional)
  • 100 g masline negre
  • 4 linguri ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui arabesc:

Amestecam intr-un bol curcuma, sare, piper, aasan si uleiul de masline , apoi ungem bine pe toate partile pulpele.

Punem pulpele pe o tava de copt, rasturnam peste ele rosiile cuburi, usturoiul( am pus si un fir verde de usturoi)presat si apoi ceapa taiata rondele.

Adaugam o cana cu apa , morcovii baby si dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru o ora.

Dupa o ora scoatem tava, rasucim pe partea cealalta pulpele, adaugam maslinele fara samburi si dam iar la cuptor pentru 10 minute sa prinda culoare pulpele.

Servim pulpele calde alaturi de legumele din tava.

Pofta buna si multumesc Claudia !

TIPS-URI

1

Data viitoare am sa adaug si niste ciuperci in tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui arabesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

16.05.2012, 02:23

Foarte apetisant

Sidy 1

16.05.2012, 07:03

Alldaycooking Aasan sunt ierburi uscate din Iran,care contin patrunjel,coriandru,ceapa verde ,marar si altele . Se pot folosi la omlete,dar chiar si sarmale si alte fripturi....

Sim0na 1

16.05.2012, 10:51

Tare bine arata! Chiar vroiam sa intreb ce-i aasanul

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta ciobanului