Pui cu bambus

de Sylvia in Pui, 10 Apr 2010 | 10648 vizualizari

 

Este o reteta care o fac foare des, pe aceasta reteta se poate face si porc cu babmus si vitel cu bambus, modificam si adaptam doar timpul de fierbere la carne

 

INGREDIENTE

  • 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete,
  •  o jumatate de ardei rosu,
  • 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame ) ,
  • o lingura ulei de masline,
  • o lingurita de ghimbir pudra,
  • o lingura sos soya,
  • o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc, puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti ),
  • o jumate de lingurita de pasta de ardei iute,
  • o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus:

 Preparare : se calesc in wok  intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.

  Se  adauga  apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei; Adaugam apoi o canita de apa si lasam sa clocoteasca 8-10 minute.

  Cu 2-3 minute inainte de a fi gata adaugam ardeiul rosu taiat feliute si mai condimentam daca este cazul dupa gust. La sfarsit mai adaugam amidonul amestecat cu putina apa rece sau daca aveti maizena punem direct maizena fara apa. Se serveste cald cu orez fiert sau cu paste de orez, eu am mai facut de aceasta data si pui cu legume chinezesti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Sylvia 1

11.04.2010, 11:49

Multumesc pentru aprecieri .

Sylvia 1

11.04.2010, 11:49

Bunica sunt bogata abia astept sa se deschida magazinul pana atunci adun la pusculita

Sylvia 1

11.04.2010, 11:51

Teo este si in Romania, bambus se gaseste la Selgros soya, pasta de ardei iute, ghimbir am vazut in toate marketurile mari, ghimbir este din cel proaspat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit