Pui cu ... sticla-n fund

de Mutulica in Pui, 29 Noi 2015 | 4139 vizualizari

 

#gatescpentruocarte


Stiu cum este sa fii cavaler al unei cauze nobile insa pierdute din start, dar tot voi gati cu gandul la acel copil care doreste sa citeasca o carte tiparita si nu una in format electronic, ca sa nu mai spun ca si in ultimul catun actioneaza magia secolului XXI – internetul si societatea romaneasca asta ar trebui sa ofere copiilor defavorizati : pentru inceput accesul la o biblioteca electronica prin intermediul scolii si mai apoi, dar cat mai repede, un terminal ieftin indispensabil unui copil care ar trebui sa traiasca in pas cu vremurile si nu in contratimp, ca bunicii si parintii sai. 
 
In primii ani ai reconstructiei socialiste s-a facut alfabetizarea cu ajutorul tablitelor de mana confectionate din lemn si a cretei iar ipocritii si idiotii se mirau de ce tarile comuniste n-au ajuns din urma tarile capitaliste... Acum suntem in epoca smart-urilor si a tabletelor iar noi vrem sa traim mai bine folosind metode la care altii au renuntat de multa vreme...
 
Mi se pare similara soarta puiului pe care trebuie sa-l gatesc: e prostut, in crescatorii i s-a marit masa corporala nu si creierul deoarece este crescut spre a fi sacrificat si traieste cat si cum doresc stapanii.
Sa fim bine intelesi: nu ma deranjeaza crescatoriile, nu exista metoda mai eficienta si cred ca daca sunt toxice se datoreaza scopului.
 
Gatesc pentru copiii romani, deci ce li s-ar potrivi mai mult decat un pui jumulit si pus la cuptor cu o sticla-n fund? 
 
-Zboara, puiule, zboara! Unii zic ca nu-i ajungi p-aia din tarile vestice pentru ca esti puturos si bun sa stai la masa lor doar pe locul celui ce trebuie sacrificat...
Imi pare rau de tine, dar tu esti pui de vultur crescut pentru a gandi ca o gaina si locul tau e la masa bogatilor, dar nu in centrul tavii!?
 
Am scris mult, nu v-am facut sa radeti asa cum va place si inca nu v-am dat nimic sa mancati, dar sunteti invatati cu vorbele goale de atata amar de vreme...

 

INGREDIENTE

  • -un pui intreg ( 1,5 kg a avut al meu )
  • -1 morcov
  • -1 ardei gras
  • -150 ml de vin ( occidentalii folosesc musai vinul casei lor, asa ca eu am folosit vinul casei mele, dumneavoastra puteti folosi vinul pe care il aveti la indemana)
  • -50 ml ulei de masline
  • -sos de soia
  • -o lingurita sare
  • -o lingurita piper negru macinat
  • -o lingurita de boia iute
  • -o lingurita boia dulce
  • -condiment pentru pui
  • -6-7 cartofi
  • -jumatate de lingurita de rozmarin ( pentru cartofi )
  • -o legatura de patrunjel verde
  • -doua capatani de usturoi din care faceti mujdei.
  • -o sticla de 300 de ml de pe care va recomand sa luati eticheta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ... sticla-n fund:

Condimentele (sare, piper, boia dulce, boia iute si condiment pentru pui ) se pun intr-un castron si se amesteca impreuna cu 2 linguri cu ulei de masline si 2-3 linguri cu sos de soia, pana se obtine o pasta omogena cu care se unge puiul (pe exterior, dar si pe interior).


Puneti apa in sticla pana la jumatate, apoi completati cu vin.


Sticla se baga in pui prin partea dorsala. Curatati cartofii si-i taiati in sferturi pe lungimea lor, ardeiul il taiati fasii iar morcovul rondele.


Faceti un pat din cartofii, morcovul si ardeiul pe care i-ati taiat si condimentat ( cu delikat si putin rozmarin ) iar in centrul tavii asezati puiul stand in fund pentru ca trebuie sa-l respectati si sa-l puneti in centrul atentiei dumneavoastra. Stropiti cartofii cu putin ulei de masline si adaugati in tava si 100 ml apa .


Introduceti tava in cuptorul preincalzit. Cei care aveti cuptoare europene, fixati temperatura la 180-200 de grade si asteptati ca si ceilalti aproximativ o ora, o ora si zece minute sau pana cand este gata daca aveti gazul cu cocoloase livrat dupa metoda companiilor straine ce vand gazul romanesc romanilor care trebuie sa-i creada pe cuvant ca se livreaza tot ce scrie pe contorul de gaze.


Verificati daca este facut taind din partea mai groasa a unui copan. Puiul trebuie sa fie inchis la culoare si lipicios, iar cartofii sa aiba o crusta fina si sa intre furculita usor in ei.


Scoateti puiul din cuptor si indepartati cu grija sticla. Aveti grija sa nu va ardeti, ca sticla frige mai tare decat puiul.


Se presara pe pui mujdeiul de usturoi si patrunjelul tocat.


Serviti alaturi de un pahar cu vin.


Sunt convins ca va intrebati de unde atatea cunostinte si indemanare la unul ca mine...Americanii au descoperit ca Ronald Reagan era de fapt un bun actor si in functia de presedinte al Statelor Unite iar un jurnalist l-a intrebat fara menajamente: -Domnule Presedinte, este evident ca nu aveti habar de lucruri elementare si cu toate astea tara noastra trece prin cea mai prospera perioada din istoria sa! Cum de este posibil? -E adevarat ca nu am cunostintele necesare, dar am cei mai buni consilieri din lume , a raspuns Ronald Reagan.


Pentru lamurirea tuturor problemelor mele am apelat la un consilier de bucatarie : nevasta-mea. Plasturele a aparut datorita puterii mele de convingere la care am apelat pentru a o face sa inteleaga ca trebuie sa ma ajute.


Va doresc pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ... sticla-n fund" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Mutulica 1

30.11.2015, 07:19

Saru-mana,Bunico!Am pus intai un suport metalic care nu atingea mileul pentru ca are niste picioruse.

Mutulica 1

30.11.2015, 07:19

Multumesc !

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:17

Rumen si gustos!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci