Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor

de rivka in Pui, 13 Iul 2010 | 5393 vizualizari

 

dupa o idee preluata de la epurasha2bb

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de cca 1 kg 200
  • cca 80 grame unt la temp camerei
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita amestec condimente pt pui
  • 1 jumatate de lingurita piper negru macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru
  • 2 lingurite patrunjel uscat
  • 2 lingurite rozmarin
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor:

Se pune puiul spalat bine sub jet de apa rece intr-un castron cu apa rece si sare si se lasa cam o ora.

Se scoate din apa, se spala bine pe toate partile se umple inauntru cu aproape tot untul amestecat cu condimentele enumerate mai putin rozmarinul, ardeiul capia si ceapa, cu restul de unt se unge puiul la suprafata.Se inchide gaura cu organele, eu am pus ca si capac ficatelul si pipota.

Se aseaza puiul intr-un vas de cuptor de preferinta ceramic iese mai bun.

Se taie ardeiul capia marunt si se stropeste peste pui, ceapa se taie in 4 se pune in vas, se stropeste totul cu rozmarin si cele 2 linguri ulei masline , se acopera binne cu capac sau folie de aluminiu si se da la rece vreo 4, 5 ore.

Puiul se da la cuptor la cca 240 grade cca 90 minute in ultimele 15 minute se descopera si cu o lingura adanca se stropeste din cand in cand cu sosul(bulionul) format in tava.

Am servit cu puree de cartofi facut fara unt (caci am stropit pureul cu sos de unt de la pui) e jammieeeee.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu unt cu ierburi aromate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ina 1

14.07.2010, 22:22

mah, eu am fost atenta la reteta, n-am vazut cum sta puiul ala cracit asa

ada 1

16.07.2010, 22:25

nadina73 1

17.07.2010, 17:11

ce bine arata rivsuper 5 furcu mari de tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la punga cu sos de tarhon