Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de gaby_duceag in Oaie, 16 Apr 2016 | 3857 vizualizari

 

Am vrut o friptura de miel mai altfel si-am pornit in cautare prin vastul internet.
Satula de friptura la cuptor, m-am oprit la ceva aromat si bun, o friptura inabusita in vin.
Ia sa vedem cum mi-a venit din nou in ajutor caserola de marinare cu timp redus de la aparatul de marinat Food Saver. ;)
 

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 200 ml vin rosu dulce
  • 40 ml ulei (plus cateva linguri pentru marinada)
  • 1/3 lingurita scortisoara
  • 1/3 lingurita cimbru (plus cimbru pentru sosul de vin)
  • 1/3 lingurita boia de ardei
  • 4-5 linguri zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • o ceapa rosie
  • 3 catei usturoi
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie.

Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost delicioase.

Pregatim pulpa de miel.

Amestecam bine uleiul cu sare, piper, cimbru, boia, scortisoara, lamaie si omogenizam.

Ungem bine pulpa de miel cu acest amestec si-o punem in caserola de marinare Food Saver.

Punem capacul caserolei si-o conectam la aparatul de vidat Food Saver prin furtunasul de vidare.

Rotim butonul de pe capacul caserolei in directia "vidare" si apasam butonul aparatului.

Asteptam ca vidarea sa fie finalizata si invartim butonul in directia "blocare". Prin vidare, carnea-si deschide porii pentru a primi aromele si-a deveni frageda si buna.

Bagam caserola la frigider pentru doua ore. Prin marinarea traditionala carnii ii este necesar sa stea cel putin 12 ore la marinat ;)

Intr-o cratita cu fund dublu punem uleiul la incalzit.

Asezam pulpa de miel in ulei, punem rapid capac peste vas si lasam pulpa sa se rumeneasca (5 minute, aprox. )

Ferim cratita de pe foc, lasam sa "se potoleasca" apoi invartim pulpa pe cealalta parte.

Lasam din nou sa se rumeneasca apoi luam de pe foc, lasam putin si turnam vinul indoit cu apa (200+200 ml)

Punem o ceapa rosie taiata in doua, cateii de usturoi, foi de dafin, cimbru si potrivim gustul de sare.

Punem capac peste vas, dam focul la mic si lasam sa fiarba.

Timpul...depinde de cat de tanar e mielul. Al meu era foarte tanar si-a fost gata in aprox. o ora si 30 minute.

Dar este mai bine sa testati, e posibil sa dureze si 2 ore - 2:30....

La jumatatea timpului pulpa trebuie invartita.

Noi am servit cu cartofi natur si salata de rosii cu ceapa si salata verde.

Sursa de inspiratie.

 

 

 

TIPS-URI

1

dupa ce opriti focul, la final, mai lasati pulpa 30 minute in vas sa se raceasca usor si sa intre sosul in ea .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver