Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie

de Panacris in Slow Cooking, 12 Mar 2016 | 569 vizualizari

 

Nooo, o nouă lună, o nouă provocare, detalii aveți aici http://panacris.blogspot.ro/2016/03/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html
Lista misterioasă propusă de mine conține: Alliaceae (ceapă verde, usturoi verde, leurdă, chives, ceapă galbenă/roșie/albă), salate de sezon (verde, roma, valeriană, rucola, andive, spanac, untișor), ridichii,  tuberculi (cartofi roșii/albi/violet/dulci/napi), rădăcinoase, carne de iepure/rață, oua, faina, lactate, citrice (limete, lămâie, portocale, grapefruit roșu/galben, pomelo, sweetie) și ingredientul vedetă: FISTIC-ul ;)
 
Sper că v-am atras atenția, nu-i deloc greu, doar un pic cam costisitoare rețeta, recunosc ;) dar e tare savuroasă și un pic mai specială ;) Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Pulpe de rață 2 bucăți,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Ulei de măsline extravirgin 2 linguri,
  • Sare de Hymalaya 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Brânză brie 100 g,
  • Fistic copt și sărat decojit, cca. 100 g,
  • Condiment pentru rață cu portocale și lămâie,
  • Unt cca. 50 g,
  • Coajă de la 1 portocală,
  • Bere fără acool 200 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie:

Pulpele de rață se curăță de eventualele pene sau fulgi și se asezonează de sare și piper, se ung cu ulei de măsline și sos de soia, apoi se lasă la rece cca. 30 de minute.


Se formează un buzunar în jurul osului, ce se umple cu bucăți de brânză brie și fistic mărunțit, apoi se închid cu o scobitoare sau cleme ptr ruladă, în cazul meu, sau chiar se pot coase cu ață special de bucătărie.


Pulpele se prăjesc într-o tigaie încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Untul se topește și se amestecă cu restul fisticului mărunțit, cca. 50 g.


Cu acest amestec se ung pulpele de rață, se pun într-un vas termorezistent, se adaugă berea, apoi se pun la gătit, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu, acoperite. Eu l-am folosit pe Alin:D, noul, membru al familiei Zmeilor, adică aparatul de gătit Crock-Pot, ce l-am setat la funcția high, pentru 60 de minute.


După cele 60 de minute se adaugă coaja de portocală, și se mai lasă la copt cca. 30 minute. Pulpele de rață cu crustă de fistic, umplutură de fistic și brânză brie, se servesc fierbinți alături de garnitura preferată, în cazul nostru orez colorat (vine rețeta în curând!), cum spun Zmeii;) și salată de sezon. Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu crusta de fisctic, umplutura de fistic si branza brie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

simona72 1

13.03.2016, 08:18

Am admirat reteta si pe blog! Imi place maxim!

Catalina L 1

13.03.2016, 18:17

TOP

anca_rm 1

15.03.2016, 09:15

apetisante

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Orez cu prune uscate la Crock-Pot