Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)

de Anamaria7 in Aperitive / Garnituri, 27 Apr 2011 | 5048 vizualizari

 

Daca e sarbatoare, e quiche! :) Mama a zis: "Zici ca-mi dai sa mananc lut :))" cand a vazut culoarea aluatului, dar i-am explicat: "Gustos, dar si sanatooosss!" :P

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina de secara
  • 7 lg unt rece, taiat cubulete
  • 2 lg margarina
  • 3 lg apa rece
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 fire usturoi verde
  • 4-5 fire leurda
  • 300 gr spanac congelat tocat
  • 1 conserva ciuperci taiate
  • 1c smantana
  • 1c branza de burduf
  • 2 oua + 3 albusuri
  • 1/2c cascaval ras
  • 2 lgt marar
  • 2 lgt cimbru
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara):

Aluatul:


Framantam faina, sarea, untul si margarina atingand cat mai putin ultimele doua ingrediente in mod direct (cel mai bine e cu mainile cat mai infainate). Apoi adaugam apa. Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem la rece cca 15min.


Umplutura:


Amestecam bine ouale, albusurile, branza, spanacul, leurda maruntita si condimentele. Intr-o tigaie, calim putin firele de usturoi taiate marunt, apoi adaugam ciupercile pana se inmoaie. Turnam peste compozitia de oua si potrivim gustul cu sare si piper.


Dupa ce scoatem aluatul din frigider, il intindem cat mai rotund intr-o foaie de cca 0.3 cm grosime pe care o asezam in forma unsa si tapetata cu faina. O intepam cu furculita pentru a evita umflarea ei din cauza aerului, punem peste ea hartie de copt si o umplem cu boabe de... orice leguma uscata (soia, fasole...) pentru a capata greutate. Coacem aluatul aproape de tot, apoi scoatem forma din cuptor si turnam umplutura. Dam forma din nou la cuptor, iar inainte cu 10min de a o scoate presaram cascavalul ras.

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat calda cat si rece.

2

Merge de minune cu ridichi :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

aziz 1

27.04.2011, 13:55

Lau 1

27.04.2011, 14:38

bun

adry88 1

03.06.2011, 15:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie

ieri la 12:44

Ostropel de pui ca la mama acasa

ieri la 10:34

Vitel in stil asiatic

ieri la 10:12

Ardei iuti cu stafide - marinati in otet

pe 11.11 la 23:02

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu ciuperci