Quiche rustica picanta

de JustLoveCookin in Aperitive / Garnituri, 26 Noi 2010 | 5164 vizualizari

 

Aceasta quiche este una din sutele de variante derivate ale vestitei Quiche Lorraine, o tarta sarata tipica gastronomiei franceze,pe baza de bacon,branza,oua si smantana.Cu trecerea timpului,bucatarii au improvizat sute de alte moduri de a o prepara,cu legume,branzeturi,mezeluri,etc.E o tarta foarte rapida insa de mare efect.Aluatul brisèe se face foarte usor,voi pune reteta in zilele urmatoare.De obicei framant eu,fiindca ador sa o fac,insa de data asta am avut un pachet de aluat in casa,si am vrut sa il folosesc.Lazy me…

 

INGREDIENTE

  • 1 aluat brisèe sau fraged cumparat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 vanata medie
  • 120 g chorizo sau orice salam picant
  • 3 oua
  • 200 g rosii decojite si tocate
  • 4 catei usturoi
  • oregano
  • ulei masline
  • sare,
  • ardei iute macinat (sau boia de ardei iute)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche rustica picanta:

Taiem ardeii in feliute subtiri,vanata cubulete,decojim 2-3 rosii (200 g) si le tocam.Taiem si chorizo sau orice alt salam picant dorim.

Intr-o tigaie punem cateva linguri de ulei de masline si sotam ardeii cu vanata.Eu le-am sotat separat,insa nu cred ca va conta prea mult,asa ca, economisiti timpul.Eu am avut rosii bio,conservate de mine vara asta,insa puteti pune si cateva rosii bine coapte,decojite si tocate.


Cand s-au sotat ardeii si vinetele,adaugam rosiile,usturoiul tocat sau pisat si sare dupa gust.Mai lasam cateva minute pana sunt patrunse bine legumele,si lasam la racit. Batem 3 oua cu 1/2 lingurita de oregano sau chiar mai mult daca va place,piper,un praf de sare,si ardei iute macinat (sau boia de ardei iute) dupa gust.Eu nu am pus foarte mult,ca chorizo e deja destul de picant.


Amestecam ouale cu salamul taiat cubulete,si apoi cu legumele care s-au racit. Intindem o foaie de aluat brisèe sau fraged cumparata de-a gata intr-o forma de tarte.


Intepam in cateva locuri cu furculita pe fundul tavii,intindem compozitia de oua,legume si salam picant.Presam usor pentru a distribui uniform si a nu lasa spatii libere. Ati putea sa dati aluatul la cuptor pt cca 10 minute fara compozitie,pentru a coace bine fundul ,apoi sa intindeti umplutura si sa o mai dati pt 40 minute.E ok si asa,insa.


Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 45-50 minute.Va veti da seama observand-o cand va fi gata.


Se serveste calduta,ca aperitiv. E delicioasa…

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche rustica picanta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

JustLoveCookin 1

26.11.2010, 23:36

christyansen 1

22.05.2012, 19:44

f buna bv bv bv

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:10

super reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.