Ratatouille

de nadina73 in Mancaruri de legume, 14 Ian 2011 | 7826 vizualizari

 

De foarte mult timp am zis ca fac, de cand am vazut reteta la Tavi. I-a venit randul. Ce pot sa va zic? Ca nu mi-as fi inchipui asa o "bunaciune" vorba lui Onesta(diana). Era un miros in toata casa...Super super buna si perfecta pentru o zi de post. Ce-i drept data viitoare voi dubla cantitatile, s-a lins si vasul de yena in care a fost pregatit

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare(600 g)
  • 5 rosii
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 3 dovlecei
  • 5 morcovi
  • 7-8 ciuperci champignion
  • 1 bucata telina
  • 3 fire groase  de ceapa verde
  • 3 cartofi
  • patrunjel verde
  • 1 cutie pasta de tomate de 450g
  • 9-10 rosii cherry-optional
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline 3-4 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Ce-i drept am vazut mai multe retete de ratatouille, asa ca eu va spun varinata mea , e drept sursa de inspiratie a pornit de la Tavi. Multumersc mult Tavi

Se taie vanata in cubulete si se caleste in foarte putin ulei (2-3 stropi) in tigaie de teflon e mai usor,se calesc 5 minute. Dovlecelul se taie rondele sau cubulete si se caleste si el 3-4 minute Ardeiul rosu si galben se taie cubulete si se caleste 3-5 minute in 2 stropi de ulei. Ciupercile la fel se curata se taie si se calesc 3-5 minute. Morcovul se curata se taie rondele si se caleste 3-4 minute dupa care se pune telina (tocata ,razuita ,taiata,,,,,,cum va place) si se mai calesc impreuna inca 3-5 minute. Ceapa se toaca si se caleste cu usturoiul pisat 3-5 minute

Rosiile se fierb in apa cu putin sare,se docojesc si se taie . Cartofii se curata si se taie cubulete mici (nu se fierb)

Cand toate le avem pregatite se amesteca toate intr-un vas mai mare se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, patrunjel verde tocat, foi de dafin. Se adauga si pasta de tomate .

Se pun toate intr-un vas de yena mai mare (in cazul meu sau orice alta tava), se pun rosii cherry deasupra, patrunjel verde, feliute de ardei galben, dupa preferinta si sa de tava la cuptor pentru 1 ora la 160 grade.

Se serveste atat calda cat si rece, iar cine doreste poate sa mai puna pasta de tomate(sotul meu e innebunit dupa pasta de tomate)

Pofta buna

PS:e ceva de lucru la acesta minunata retata, dar si efortul e pe deplin rasplatit

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Melanzane alla Parmigiana