Ratatouille

de Patricia Iordache in Mancaruri de post, 15 Mar 2013 | 6489 vizualizari

 

Am vrut de multe ori sa prepar aceasta reteta si iata ca a sosit momentul. Ma bucur ca am incercat. Usor de preparat, colorata, delicioasa ;)

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr vinete
  • - 500 gr dovlecei
  • - 500 gr ardei gras (rosu, galben si verde)
  • - 3 linguri ulei
  • - patrunjel tocat (pentru decor)
  • pentru sos:
  • - 3 linguri ulei
  • - 4 cepe potrivite tocate marunt
  • - 1 kg rosii oparite, curatate de coaja (daca nu aveti, se pot pune rosii intregi din conserva, insa nu vor avea aceeasi savoare)
  • - 4 catei de usturoi zdobiti
  • - sare si piper dupa gust
  • - 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Taiem vinetele, dovleceii (cu tot cu coaja) cubulete, ardeii ii taiem fasii. Punem legumele la calit, pe rand in ulei.

Cand le-am calit pe toate, le punem intr-un bol si ne apucam de preparat sosul.

Punem uleiul la incins, calim ceapa, adaugam rosiile taiate cubulete, usturoiul, foaia de dafin, sarea si piperul.

Dam totul intr-un clocot.

Adaugam legumele preparate anterior, amestecam totul.

Decoram cu patrunjel tocat si servim imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ratatouille