Desert prajitura regina noptii

de Constelatialeu in Prajituri, 15 Ian 2013 | 120774 vizualizari

 

Reteta asta am gasit-o printr-o revista, sigur am modificat ceva la ea, dar nu mai stiu ce, noroc ca m-am invatat minte si scriu atunci ce ''balareli'' fac.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g faina
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 1 lingura rom
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g nuca maruntita
  • 100 g ciocolata amaruie
  • un praf de sare
  • 100 g unt (am pus margarina rama)
  • 100 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • Crema:
  • 300 ml lapte
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • vanilie baton ( am pus finess-vanille bourbon de la Dr.Oetker)
  • 250 g unt (am folosit margarina rama)
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata menaj
  • 150 g zahar
  • 70 ml apa
  • 40 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura regina noptii:

Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul, apoi se amesteca cu unt si se adauga ciocolata topita, faina, praful de copt, romul si albusurile batute spuma. La sfarsit se adauga nuca si cacaua.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt se toarna compozitie cam de doua degete, apoi se asaza biscuitii (scrie 100 g dar folosesti cat sa acoperi tava cu biscuiti) si peste ei se toarna restul de compozitie. Se da la cuptorul incins pentru 40 de minute.

Crema: Se amesteca galbenusurile cu praful de sare si se lasa acoperite 10 minute.Se fierbe laptele cu zaharul si batonul de vanilie, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna peste galbenusuri si se fierb pe baie de aburi 15 minute, amestecandu-se in continuu. Se adauga 2 linguri de amidon, se lasa sa mai fiarba un pic si se ia cratita de pe foc. Se hidrateaza gelatina si se adauga in compozitia calduta. Se lasa sa se raceasca, se adauga apoi untul moale si albusurile batute spuma.

Glazura: Se topeste ciocolata, se amesteca cu apa, zahar si unt. Se toarna calduta peste prajitura.

Blatul se taie in doua, la mijloc se pune crema si deasupra glazura, apoi se da la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

Am adaugat 2 linguri amidon in crema si 10 g gelatina.

2

Am folosit si albusurile la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura regina noptii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si fructe