Rosii uscate pentru iarna

de Ela68 in Vegan / Raw vegan, 7 Oct 2012 | 9284 vizualizari

 

Cand am auzit prima data de rosii uscate, am fost putin reticenta. Nu-mi imaginam ca pot fi atat de gustoase. Mai bine zis delicioase. N-aveam nimic de pierdut decat sa incerc o data si sa-mi fac o parere.
Ei bine, acum stiu. Sunt exceptionale.
Stiu ca exista mai multe metode de uscare cum ar fi la soare sau cu ajutorul aparatului de deshidratat.. Dar cum deshidrator nu am si la soare nu le usuc, avand in vedere praful din Bucuresti, am ales metoda uscarii in cuptor.
Deocamdata, le-am degustat cu putina paine, intingand cu nesat in uleiul aromat, alaturi de un gratar de pui.
Astept si alte idei de folosire de la cei mai putin novice in utilizarea acestei delicatese.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare, piper
  • ierburi aromate
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii uscate pentru iarna:

Rosiile pe care le-am folosit au fost coapte, tari si de marimea unei caise. Le-am taiat in doua, le-am curatat de cotor si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau cu sare, piper si ieburi aromatice, lasandu-le la foc minim, in jur de 3-4 ore pe raftul de sus al aragazului.

Se aseaza in borcane si se preseaza, punand printre ele usturoi taiat felii. Turnam ulei de masline pana sunt acoperite in intregime si punem capacul.
Eu le-am pastrat in frigider pana la servire, mi-a fost frica sa le las in camara, sa nu fermenteze.

Imi pare rau ca nu mi-am facut provizii pentru la iarna. Poate mai gasesc acum , pe final de toamna  rosii care se preteaza la uscat.

TIPS-URI

1

rosiile trebuie sa fie tari si coapte

2

se pot folosi ierburi de provance sau rozmarin, sau oregano

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii uscate pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

08.10.2012, 08:58

adry88 1

08.10.2012, 09:09

Ela68 1

08.10.2012, 09:36

ieri am pus in blender 4 rosii(uscate ) cu 2 catei de usturoi, putin ulei de masline si a rezultat un sos prin care am trecut niste crutoane pe care le-am folosit la o supa crema de legume.
buuuuun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Clatita nemteasca, usor de preparat, pufoasa si delicioasa

ieri la 14:22

Desert fin de ciocolata reteta de mousse fin si gustos

ieri la 10:09

Reteta Zacusca de vinete, cum sa prepari zacusca traditionala, pas cu pas

pe 07.09 la 19:18

Cum sa pregatesti cel mai bun pui asiatic, reteta rapida si aromata pentru o cina perfecta

pe 06.09 la 19:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3008 puncte

bucatarasa

1100 puncte

- Andreea -

1010 puncte

vasimur

136 puncte

Lau

Lau 9

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini cu sunca si rosii uscate