Desert rulada cu ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 6 Oct 2014 | 80035 vizualizari

 

O rulada frumoasa si gustoasa, ideala pentru o duminica in familie sau cand se anunta musafiri. Cu siguranta toata lumea o sa fie incantata de acest desert ciocolatos.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2-3 linguri de zahar
  • 100 gr ciocolata Milka cu stafide si alune
  • 100 gr ciocolata simpla 40% cacao
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu ciocolata:

Crema: Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc, amestecand din cand in cand in vas pana fierbe.

Luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste. Lasam 10-15 minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi tinem vasul la frigider pana pregatim blatul pentru rulada. 

Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam zaharul si mixam 2-3 minute pe treapta cea mai ridicata. 

Adaugam galbenusurile mixand in continuare, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si facand miscari rotative, usoare, pentru a nu se lasa spuma.

Turnam compozitia in tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 20-25 minute. Scoatem din cuptor si asezam rulada (cu hartie cu tot) intr-un prosop de bucatarie curat si umed. Rulam cu grija si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit, desfacem rulada din prosop si indepartam foaia de copt.  

Scoatem crema din frigider si o mixam pana devine spumoasa.

Intindem crema pe toata suprafata blatului, apoi rulam.

Rulada o pastram in prosopul umed la frigider timp de aprox 30 de minute.

Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul si laptele pe baie de aburi.

Ungem rulada cu glazura si nivelam.

Dam din nou la rece minim o ora inainte de a felia si a servi.

TIPS-URI

1

Puteti folosi chiar si 200 gr de ciocolata cu alune si stafide sau sa adaugati alune maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu lamaie