Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure

de laura_n in Prajituri, 17 Aug 2018 | 3503 vizualizari

 

Un desert pe cat de simplu, pe atat de nevinovat si gustos :)
 

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 ouă de găină
  • un praf de sare
  • 6 lg făină
  • 2 lg mac
  • 6 lg ulei
  • 50 ml suc proaspăt de lămâie
  • 1 praf bicarbonat de sodiu
  • 4 lg îndulcitor de ștevie
  • sos de fructe:
  • 400 gr mure, afine și coacăze negre
  • 50 ml apa
  • 2 lg îndulcitor de ștevie
  • 1 lg amidon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure:

Albusurile se separă de gălbenușuri, apoi se mixează spumă, adăugând un praf de sare. Când devin albe și pufoase, se adaugă îndulcitorul. Se mixează în continuare până se încorporează bine.
Gălbenușurile se amesteca bine cu uleiul. Compoziția se adaugă peste albușuri, incorporându-se ușor.
Făina se amestecă cu praful de bicarbonat. Se cerne peste compoziția de ouă și se încorporează ușor. Se adaugă macul și sucul de lămâie. Odată omogenizată compoziția, se toarnă în tava de copt și se pune în cuptorul preîncălzit, timp de 20-25 minute. Atenție, nu lăsați mai mult, blatul va deveni uscat dacă îl țineți mai mult. Fiind în strat subțire, se va coace destul de repede și frumos.

Dupa ce s-a copt, se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un prosop curat de bucătărie, se îndepărtează hârtia de copt și se rulează strâns in servet, așa cald. Se lasă la temperat.

Între timp, se prepară sosul de fructe. Într-un vas se pun fructele de pădure, se amestecă îndulcitorul cu apa și amidonul. Se toarnă peste fructele de pădure. Compoziția se transferă pe foc, se lasă câteva minute până începe să se închege ușor compoziția. Nu lăsați prea mult, important este să își păstreze gustul de fructe proaspete, dar să fie un sos legat.

Se lasă puțin la temperat sosul. Nu vă faceți griji dacă este prea lichid. Pe măsură ce se răcește, se încheagă, plus că blatul va absorbi numai bine.

Se desface foaia de aluat, se întinde sosul de fructe și se rulează la loc. Se îmbracă în folie alimentară și se lasă așa până în momentul servirii.
Este o ruladă foarte gustoasă și aromată, fara zahar si usor de pregatit!

TIPS-URI

1

Va recomand sa nu folosiți fructe din producția de cultură, nu sunt la fel de dulci, cele de pădure sunt mai mici și mai aromate. Se poate omite amidonul, fructele de padure avand pectina din plin, insa trebuie fierte putin mai mult ca sa se lege sosul.

2

alegeti oua de tara, aluatul va avea o culoare mai frumoasa, mai intensa si contrastul va fi mai puternic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu mac si lamaie si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Buturuga de Craciun