Rulada de cartofi cu legume (de post)

de oanapl in Mancaruri de post, 18 Mar 2017 | 5972 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi fara coaja
  • sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri apa
  • 125 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 dovlecel mic
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • un varf de lingurita piper
  • Pentru uns rulada:
  • 1 lingura ulei
  • susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de cartofi cu legume (de post):

Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca.

Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar morcovii ii dai pe razatoarea mica si calesti legumele intr-o lingura de ulei. Adaugi sare si piper dupa gust, apoi adaugi ¼ pahar de apa si lasi sa fiarba la foc mic pana scade apa si se inmoaie legumele. Inainte de a lua legumele de pe foc, adaugi patrunjelul tocat. Lasi legumele sa se raceasca.

Adaugi 2 linguri de apa, 2 linguri de ulei si faina cernuta cu praful de copt peste cartofii pisati si amesteci pana obtii un aluat omogen.

Intinzi aluatul pe o hartie de copt, presarata cu faina si adaugi umplutura. Rulezi rulada cu ajutorul hartiei de copt, o ungi cu ulei si presari susanul.


Transferi rulada (cu tot cu hartia de copt) intr-o tava si o introduci in cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Scoti rulada din cuptor si o lasi sa se raceasca complet inainte de a o felia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de cartofi cu legume (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

simona72 1

20.03.2017, 12:15

Foarte faina reteta!

oanapl 1

20.03.2017, 12:24

Multumesc!

Lau 1

26.03.2017, 18:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole boabe
  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de post