Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 25 Noi 2020 | 4705 vizualizari

 

Am făcut în urmă cu două-trei săptămâni acest aperitiv special și gustos, care mi-a dat mari emoții, la început, pentru că mă temeam că rulada s-ar putea rupe. Până la urmă totul a fost bine, dar și eu am plusat la unele ingrediente, ca să fiu sigură că rulada va ieși așa cum trebuie...
Din ingredientele de mai jos am făcut o ruladă pe care am tăiat-o în 18 felii, câte 3/porție.

 

INGREDIENTE

  • 600 grame de cartofi roz
  • 2 ouă
  • 1 ceapă roșie
  • 100 grame de cașcaval răzuit
  • 1 lingură de amidon alimentar (făină albă)
  • 4 felii de șuncă
  • 4 felii de cașcaval
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • 50 grame de cașcaval răzuit fin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval:

Cartofii se curăță, se spală și se dau prin răzătoarea mare.

Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Cașcavalul se răzuiește, de asemenea.

Se amestecă într-un bol: cartofii răzuiți, ceapa tăiată, cașcavalul răzuit, cele două ouă și  amidonul alimentar. Se amestecă bine și se condimentează, după gust, cu sare și piper.

Când amestecul este omogen, se întinde în strat subțire și uniform în tava în care s-a pus hârtie de copt, în prealabil.

Se dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru 25-30 de minute. Se verifică dacă s-au pătruns cartofii și se scoate tava din cuptor. Se lasă la răcorit foaia de ruladă din cartofi, timp de 10 minute, după care se pun pe ea feliile de șuncă și apoi cele de cașcaval, așa ca în poze.

Se rulează ușor, cu tot cu hârtie, apoi se desface rulada încet și se rulează definitiv, fără hârtie. Se presară rulada cu cașcaval răzuit fin în prealabil și se dă la cuptor pentru 8-10 minute, până ce se topește cașcavalul. Atunci se scoate din cuptor și după ce se mai răcorește, se poate felia și servi, ca aperitiv rece.

TIPS-URI

1

Este preferabil să folosiți cartofi roz, care nu sunt sfărâmicioși.

2

Puteți folosi ceapă galbenă. Eu am folosit ceapă roșie, pentru că este mai puțin iute.

3

Se poate adăuga și pătrunjel tocat.

4

În loc de amidon alimentar se poate folosi puțin mai multă făină, pentru a lega compoziția, ca să nu se rupă.

5

Întindeți un strat subțire de compoziție, cât să nu se vadă hârtia de dedesubt. Dacă stratul ar fi mai gros, foaia de ruladă s-ar putea rupe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada de cartofi, cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Baghete cu bacon si cascaval