Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot

de AlexTeacher in Slow Cooker, 16 Iul 2015 | 6553 vizualizari

 

Nu stiu daca stiati, dar sunt fan slow cooking. Si daca pot sa fac asta cu minimum de efort si supraveghere, de ce sa nu o fac? Timpul a devenit pentru mine mult prea pretios si uneori chiar nu imi permit sa petrec vremea gatind pentru mine. Gatesc pentru altii, dar mai putin pentru mine.

 

INGREDIENTE

    • Ceafa de porc – cca 1,3 kg
    • Carne tocata (amestec porc+vita) – 400g - 500 g
    • Cimbru – 2 lingurite
    • Piper – ½ lingurita
    • Marar – ½ legatura
    • Patrunjel – ½ legatura
    • Usturoi macinat – 1 lingurita
    • Ceapa – 1 buc
    • Vin rosu - 50 ml
    • Apa – 50 ml
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Sare – dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot:

  • Introduceti carnea tocata intr-un bol;

  • Dati ceapa pe razatoare si amestecati-o in carne;

  • Tocati mararul si patrunjelul marunt si amestecati-le si pe acestea in carne;

  • Asezonati bine carnea cu sare, piper, cimbru si usturoi macinat;

  • Cu ajutorul unui cutit, desfaceti bucata de ceafa pe jumatate (pe lungime), acoperiti-o cu un strat de folie de plastic si bateti-o cu un ciocan de carne ca sa o mai subtiati – atentie sa nu o rupeti;

  • Puneti carnea tocata in centrul acesteia, umeziti-va degetele si intindeti-o uniform pe toata suprafata sa;

  • Rulati carnea strans si legati-o din 3cm in 3cm cu papiota culinara;

  • Taiati-o pe jumatate si introduceti ambele bucati in slow cooker-ul Crock-Pot 6 L Saute;

  • Adaugati apa vinul rosu si uleiul de masline peste;

  • Porniti-l pe modul de gatire “low”si timpul de 5 ore;

  • Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, asezonati cu sare si piper;

  • Optional, o puteti sota pe plita direct in vasul de Crock-Pot pentru a-i conferi o nuanta brun-aurie;

    Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de ceafa de porc cu carne tocata, pregatita la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel de pui la slow cooker Crock-Pot