Rulada perfecta

de alinutzika in Prajituri, 20 Mar 2012 | 20932 vizualizari

 

Reteta o am de la o colega educatoare si se numea simplu "Rulada foi napolitane". Am facut-o si de Craciun si am facut-o iar zilele astea, in cantitati duble, pt un eveniment in familie.
Eu am numit-o perfecta, pentru ca asa este. Se face usor si este nemaipomenit de buna.
Iar pe farfurie, arata grozav. A diparut prima dintre toate celelate bunatati..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt crema de biscuiti:
  • o cana zahar
  • 1 1/2 cana apa
  • 300 g biscuiti simpli
  • Pt crema de lapte praf:
  • 5 linguri apa
  • 1 cana zahar
  • 1 pachet margarina(unt)
  • 200 g lapte praf
  • 150 g nuca de cocos
  • + 2 foi napolitana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada perfecta:

Crema de biscuiti:


O cana zahar se caramelizeaza si se stinge cu 1 1/2 cana apa. Se fierbe pana se topeste caramelul. Se ia de pe foc si se pun 300 g biscuiti macinati fin cu robotul sau masina de tocat carne. Se imparte cantitatea in 2 si se pune egal peste cele 2 foi de napolitane. Se lucreaza rapid pana e fierbinte, pt ca crema desi e foarte groasa se intareste si mai mult.


Crema de lapte praf


5 linguri de apa, 1 cana zahar si 1 margarina se fierb in clocot, se iau de pe foc si se adauga 200g lapte praf + 150 g nuca de cocos.

Se imparte si ea in 2 si se intinde rapid peste crema de biscuiti, avand grija sa nu apasam tare cu cutitul, pt a nu strica stratul de biscuiti.


Foile de napolitana se ruleaza strans, avand grija pe cat posibil sa nu le rupem. Oricum, se ruleaza usor, pt ca foile se inmoaie suficient de la cele 2 creme.


Se pastreaza la rece minim 3-4 ore inainte de a o servi, pt a se putea taia bine. Ea oricum o sa se intareasca bine.


E un deliciu!!!!!!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada perfecta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

diana_k 1

23.03.2012, 21:47

Alinutza80 1

24.03.2012, 20:01

Bya Ralu 1

21.05.2013, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti