Rulada picanta, la Crock-Pot

de Ina in Aperitive / Garnituri, 17 Oct 2016 | 1929 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit, inspirat de o fotografie vazuta recent la Claudia 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. burta de porc, cu sorici
  • un ardei capia rosu
  • dulceata de ardei iute
  • miez de nuca (de la 7-8 nuci )
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • condiment pentru friptura
  • 2-3 foi de dafin
  • 10-12 boabe de piper
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada picanta, la Crock-Pot:

Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime.


Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le putea rula.


Condimentam carnea dupa preferinte. Eu am ales sa presar condiment special pentru friptura, din comert, apoi am uns toata suprafata cu doua lingurite de dulceata de ardei iute ( data viitoare maresc doza :D ).


Din loc in loc, asezam fasii de ardei capia rosu si bucati de miez de nuca.


Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o asezam in vasul CrockPot-­ului, adaugand in vas doar 50 ml ulei ( nu este necesar sa completam cu apa sau alte lichide intrucat preparatele trebuie sa fiarba doar in sucul propriu care se va aduna in CrockPot in cantitate suficienta ).


Presaram in vas, peste bucatile de rulada, 10-12 boabe de piper ( eu am folosit un mix de piper rosu, alb, negru si verde ) , 2­-3 frunze de dafin, frunze de cimbru si praf de boia de ardei dulce.


Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim Crock Pot­ul pe program high, pentru cca 4 ore.


Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Ne dam seama ca este suficient de fiarta si dupa aspectul lipicios al soriciului.


Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.


Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut 4 bucati de burta si am obtinut 4 rulade. De aceea am specificat nr. de portii = 4

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada picanta, la Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Bya Ralu 1

18.10.2016, 02:23

AndrutzaP 1

18.10.2016, 09:49

buna!!!! O tin minte

mihaelar63 1

01.11.2016, 22:34

Si eu o tin minte . am gustat la Paltinus

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv