Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot

de Ina in Slow Cooker, 17 Oct 2016 | 6157 vizualizari

 

Un aperitiv deosebit, inspirat de o fotografie vazuta recent la Claudia 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. burta de porc, cu sorici
  • un ardei capia rosu
  • dulceata de ardei iute
  • miez de nuca (de la 7-8 nuci )
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • condiment pentru friptura
  • 2-3 foi de dafin
  • 10-12 boabe de piper
  • 50 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot:

Alegem bucati de burta cu sorici, nu foarte grase. Daca este cazul, indepartam cu un cutit excesul de grasime.

Desfacem bucatile de burta in asa fel incat sa fie suficient de mari pentru a le putea rula. 

Condimentam carnea dupa preferinte. Eu am ales sa presar condiment special pentru friptura, din comert, apoi am uns toata suprafata cu doua lingurite de dulceata de ardei iute ( data viitoare maresc doza :D ). 

Din loc in loc, asezam fasii de ardei capia rosu si bucati de miez de nuca. 

Rulam carnea lasand soriciul spre exterior, legam rulada cu sfoara si o asezam in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l, adaugand in vas doar 50 ml ulei ( nu este necesar sa completam cu apa sau alte lichide intrucat preparatele trebuie sa fiarba doar in sucul propriu care se va aduna in Crock-Pot in cantitate suficienta). 

Presaram in vas, peste bucatile de rulada, 10-12 boabe de piper ( eu am folosit un mix de piper rosu, alb, negru si verde ) ,  2­-3 frunze de dafin, frunze de cimbru si praf de boia de ardei dulce.

Fixam vasul ceramic in aparatul de gatit, conectam la curent si pornim slow cooker-ul Crock-Pot pe program high, pentru cca 4 ore.

Testam carnea cu o furculita si daca aceasta intra usor rulada este gata. Ne dam seama ca este suficient de fiarta si dupa aspectul lipicios al soriciului.

Scoatem rulada pe un platou, o acoperim cu hartie de copt si lasam sa se raceasca.

Indepartam sfoara cand e complet rece, feliem si servim.

TIPS-URI

1

Eu am avut 4 bucati de burta si am obtinut 4 rulade. De aceea am specificat nr. de portii = 4

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada picanta la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Varza dulce la slow cooker Crock-Pot