Rulada Tigru

de giorgi in Prajituri, 21 Noi 2011 | 77268 vizualizari

 

O rulada vesela si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  •  Blatul:
  • 4 oua+un albus (ce ramane de la galbenusul folosit la crema)
  • 4 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina
  • doua linguri cacao
  • praf de copt stins cu otet sau lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 1/2 pachet unt
  • sare
  • 700 gr lapte
  • un galbenus
  • 5 linguri pline cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilinat 
  • struguri de masa albi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada Tigru:

Blatul:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare,apoi cu zaharul si zaharul vanilinat.

Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o lingura

Se imparte in doua parti egale.In prima se pun trei linguri cu varf de faina si se amesteca cu grija de sus in jos,in a doua o lingura cu varf de faina si doua de cacao.

Consistenta celor doua trebuie sa fie la fel,adica una ca la orice pandispan.Daca ni se pare cea de cacao mai fluida mai putem adauga putina faina.

Praful de copt il punem in mod egal,stins cu lamaie sau otet,in ambele.

Se pun in doua pungi si se aranjaza pe foaie de copt,fasii, ca in poza ,fasii mai subtiri(ma refer la inaltime ,nu latime) decat am turnat eu(care n-am avut incredere in reteta si am pus 5 oua+un albus).Neaparat foaie de copt.

Daca vrem cu pandispan mai mult,foaie mai groasa ,folosim mai multe oua asa cum am facut eu.

Se da la cuptor .Cand este gata ,se scoate ,se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt.

Crema de vanilie:

Pe baie marina se pune untul cu zaharul pana se topeste ,se adauga faina toata o data si se amesteca energic.Se incorporeaza laptele fierbinte putin cate putin ,amestecand mereu pana devine o pasta lucioasa.Tragem de pe foc ,racorim,incorporam galbenusul si zaharul vanilinat.Mai dam foarte putin pe baie marina (cam un minut)si gata crema.

O intindem rapid pe foaia calda(altfel devine mai casanta) ,punem bucati de strugure (am mai facut alta data si cu bucati de mandarine din conserva,cu bucati de portocale) si rulam.

Pudram usor cu zahar si ornam daca vrem cu ceva fructe ca decor.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada Tigru-0
Rulada Tigru-1
Rulada Tigru-2
Rulada Tigru-3
Rulada Tigru-4

COMENTARII (26)

giorgi

giorgi 1

24.11.2011, 07:37

Multumesc frumos!!!

MIUTA

MIUTA 1

24.11.2011, 23:38

Foarte frumos

andruska187

andruska187 1

14.04.2014, 02:07

arata foarte frumos si pare foarte simpla de preparat....dar daca am inteles eu bine,crema se adauga imediat dupa ce foaia vine scoasa de la cuptor?????

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!