Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

de CulinaryRainbow in Somon, 9 Sep 2015 | 1029 vizualizari

 

Am jucărie nouă, v-am zis! :)
Îmi vin tot felul de idei în minte și nu știu pe care s-o încerc prima. Aparatul de gătit electric slow cooker Crock Pot DIGITAL e genial. Pun ingredientele în vasul ceramic, acopăr cu capacul din sticlă și-i dau drumul setând timpul de gătire și alegând unul dintre programele ”low” și ”high”. Gătește pentru mine, iar după ce-și termină treaba trece automat la modul ”păstrare la cald” așteptându-mă cu mâncarea numai bună de savurat.
Preparatele sunt cu adevărat delicioase pentru că sunt gătite lent, în ”aburii” lor. Carnea este fragedă, suculentă. Fructele și legumele sunt aromate și-și păstrează cea mai mare parte a nutrienților. Deserturile te ademenesc de-a dreptul! Ce poate fi mai perfect de-atât?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 g somon proaspăt
  • 100 g hribi
  • 30 g unt moale
  • sare
  • piper roșu
  • piper Szechuan
  • morcovi baby
  • Ingrediente pentru sosul de alune de pădure:
  • 200 g alune de pădure
  • 150 ml smântână dulce
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot:

Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață.


Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați cubulețe. Eu am folosit hribi de la congelator.


Am întins umplutura pe toată suprafața fileului de somon, apoi am rulat cu grijă să nu rup fibra acestuia.


Am așezat ruloul în vasul ceramic Crock Pot împreună cu morcovii baby. Am presărat puțină sare și câteva boabe de piper Szechuan. Am setat programul ”low” și am gătit somonul timp de o oră și jumătate.


Pe ultima sută de metri m-am ocupat de sosul de alune de pădure. Am folosit alune culese de mine, deci a trebuit mai întâi să le sparg. :) Le-am prăjit ușor iar mai apoi, le-am măcinat cu ajutorul râșniței de cafea.


Am pus într-o cratiță smântâna dulce și alunele de pădure măcinate și am amestecat continuu. Când a ajuns la punctul de fierbere am dat sosul deoparte.


Pe o farfurie am așezat patul de morcovi urmat de ruloul de somon. Am servit împreună cu sosul cald.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

CulinaryRainbow 1

10.09.2015, 11:25

Merci, sunshine!

Xandrinne 1

18.10.2015, 11:05

Felicitari pentru reteta si pentru realizare!

CulinaryRainbow 1

18.10.2015, 15:13

Mulțumesc rumos, Xandreinne!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!