Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Multumesc Andra pentru forme!
Aluatul: Intr-un bol adaugam untura, zaharul, zaharul vanilat, amoniul si laptele, amestecam, dupa care adaugam faina treptat si framantam un aluat omogen si elastic. Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Intre timp pregatim crema: intr-o cratita adaugam laptele, zaharul si punem pe foc pana ce se dizolva. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu amidonul si adaugam treptat laptele fierbine amestecand continuu. Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, oprim focul si adaugam zeama de lamaie. Amestecam si acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Dupa ce crema s-a racit, o amestecam cu frisca mixata. Punem crema la rece.
Intindem aluatul intr-o foaie subtire pe masa infainata, taiem fasiii de 1-2 cm latime, dupa care le infasuram pe formele de rulouri unse cu ulei.
Le prajim in baie de ulei la foc mic, le scoatemapoi intr-un vas si dupa ce s-au racit scoatem formele si le umplem cu crema.
Le punem la rece pana in momentul servirii.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult