Desert rulouri cu mere

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Oct 2018 | 6006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar
  • 2 lingurite scortisoara
  • 70 ml ulei
  • 1 galbenus de ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu mere:

Foile de placinta se lasa la decongelat.

Merele se spala si se rad cu coaja cu tot pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere.

Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit.

Se intinde o foaie de placinta pe blat si se unge cu ulei cu ajutorul unei pensule.

La un capat al foii, la mijloc se pun doua linguri de mere si se ruleaza putin foaia peste.

Se pliaza lateralele foii pana se unesc, se ung cu ulei si se ruleaza pana la capat.

Se pune ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel se procedeaza cu toate foile si se pun in tava.

Se ung cu ulei si se introduc in cuptor la foc mediu 15 minute.

Se scot din cuptor si se ung cu galbenusul batut bine.

Se reintroduc in cuptor pentru 20-30 minute.

Cand sunt frumos rumenite, sunt gata.

Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop umed pana se racesc.

Cine doreste, poate sa le presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere(ca la mama)...