Aperitiv rulouri cu spanac si branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 20 Iun 2019 | 5642 vizualizari

 

Aceste rulouri sunt asa pufoase si bune, bune, mai ales daca va place spanacul. Daca nu aveti timp sa luati masa, va puneti in geanta 1-2 rulouri si le puteti servi oricand, pentru ca pot fi consumate si reci, nu va murdariti, nu curge nimic. Deci, iubitorii si spanac si branza pot sa le pregateasca cat de curand!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 450 gr faina
    • 210 ml lapte
    • 1 ou
    • 40 gr unt
    • 1 lingura ulei de masline
    • 20 gr drojdie proaspata
    • 1 lingurita rasa zahar
    • sare
    Pentru umplutura:
    • 2 cepe verzi
    • 450 gr spanac congelat
    • 200 gr cas
    • 2 linguri parmezan ras
    • 1 ou
    • 1 lingura ulei
    • sare
    • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulouri cu spanac si branza:

Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La final adaugati untul topit treptat si uleiul.  Framantati pana sunt bine incorporate toate. Acoperiti aluatul si il lasati la loc ferit de curent, sa isi dubleze volumul, cam o ora, o ora si ceva.

Umplutura: Ceapa verde, curatata, o taiati rondele. Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa verde si spanacul. Le lasati la foc potrivit, amestecati din cand in cand. Dupa ce a scazut tot lichidul, luati spanacul de pe foc. Il lasati 10 minute sa se racoreasca. Casul il dati pe razatoarea mare, oul il bateti spuma. Le incorporati peste spanac, dar si parmezanul. Amestecati bine. La final presarati sare si piper. Aluatul dospit il rasturnati pe masa de lucru, presarati putina faina inainte. Intindeti cu sucitorul o foaie dreptunghiulara, de circa 1 cm grosime. Pe una din lungimile dreptunghiului, pe margine, puneti umplutura. Incepeti si rulati dinspre partea cu spanac, cat mai strans. Ruloul obtinut in taiati pe jumatate, apoi fiecare jumatate in 6 bucati. Folositi un cutit bine ascutit. Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele. Le mai lasati sa creasca 10-15 minute. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor, le lasati putin sa se racoreasca si serviti. Daca va mai raman, cand sunt inca caldute, le acoperiti cu folie alimentara pentru a ramane moi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval