Salam de biscuiti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Mar 2010 | 6337 vizualizari

 

ceva dulce , ceva usor de preparat , ceva pe placul tuturor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simplii
  • 500 gr  miez de nuca
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 100 gr stafide 
  • 2 linguri  rom
  • 100 gr coaja portocala confiata
  • 4 smochine mari din dulceata
  • 100 gr cacao
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 200 gr margarina 
  • nuca de cocos - fulgi pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti - de post:


  1. rahatul se taie cubulete , biscuitii se rup bucatele , stafidele se pun la imuiat cu rom .

  2. nucile se fierb 10 min. se scurg de apa .

  3. jumatate din cantitatea de rahat se pune cu apa la topit intr-o cra, ghimbirul si smochinele taiate marunt .

  4. se ia cratita de pe foc si se pun biscuitii , amestecandu-se usor .

  5. compozitia se ruleaza in folie presarata cu nuca de cocos fulgi si se pune la racit in frigider pentru a se intari .

 

TIPS-URI

1

zahar se pune numai daca preferati , rahatul fiind suficient de dulce .

2

deoarece mancam fara sa ne mai oprim... , am pus ghimbirul care este un bun digestiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 15:50

oooooo super! astept!

mihaelar63 1

10.03.2010, 16:10

ionela pentru tine , o portie virtuala !

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:13

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pane crocante de post