Salam de biscuiti - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 7 Mar 2010 | 6111 vizualizari

 

ceva dulce , ceva usor de preparat , ceva pe placul tuturor .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr rahat colorat
  • 500 gr biscuiti simplii
  • 500 gr  miez de nuca
  • 150 ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 100 gr stafide 
  • 2 linguri  rom
  • 100 gr coaja portocala confiata
  • 4 smochine mari din dulceata
  • 100 gr cacao
  • 1 lingura ghimbir razuit
  • 200 gr margarina 
  • nuca de cocos - fulgi pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti - de post:

  1. rahatul se taie cubulete , biscuitii se rup bucatele , stafidele se pun la imuiat cu rom .
  2. nucile se fierb 10 min. se scurg de apa .
  3. jumatate din cantitatea de rahat se pune cu apa la topit intr-o cra, ghimbirul si smochinele taiate marunt .
  4. se ia cratita de pe foc si se pun biscuitii , amestecandu-se usor .
  5. compozitia se ruleaza in folie  presarata cu nuca de cocos fulgi si se pune la racit in frigider pentru a se intari .
 

TIPS-URI

1

zahar se pune numai daca preferati , rahatul fiind suficient de dulce .

2

deoarece mancam fara sa ne mai oprim... , am pus ghimbirul care este un bun digestiv.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 15:50

oooooo super! astept!

mihaelar63 1

10.03.2010, 16:10

ionela pentru tine , o portie virtuala !

Krystyan Trendy 1

29.11.2013, 12:13

ce bunatate !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smântână acră

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47