Salam de biscuiti

de Dana_Retetegg in Prajituri, 8 Dec 2010 | 5359 vizualizari

 

Un salam delicios de biscuiti!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti
  • 300 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 pachet de unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar
  • 150 gr stafide
  • 100 gr nuci
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Prima operatiune: am maruntit biscuitii. Dureaza ceva timp, dar daca va ganditi la rezultatul final merita efortul.


Am pus pe foc laptele, apa, esenta si am topit in ele zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit am adaugat cele 4 linguri de cacao. Eu am amestecat cu un tel sa se omogenizeze repede.


Apoi am adaugat si untul si am continuat sa amestec. Cand am ajuns la o compozitie omogena am oprit focul.



Compozitia am turnat-o calda peste biscuiti, stafide si nuci si am amestecat. Am lasat-o deoparte 10-15 minute si apoi am asezat-o pe o folie de aluminiu (nu aveam alt fel de folie in casa). Am rulat si am pus la rece vreo 2 ore.



A iesit extraordinar de bun! Trebuie sa-l incercati cat mai repede.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ionix 1

08.12.2010, 14:23

n-am mai făcut de foarte mult timp... mi-ai făcut poftă

MIUTA 1

08.12.2010, 17:21

Am venit sa pap bunatati de la tine,super bun 5 furcu

tanyapatap 1

08.12.2010, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca mentolata