Salam de biscuiti

de mimmi in Dulciuri, 10 Ian 2011 | 7327 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti,
  • 1 pachet unt la temperatura camerei,
  • 1\2 cana zahar,
  • 1 cana lapte,
  • 1/2 cana apa,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta rom,
  • cocos pentru décor,
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Rupem biscuitii in bucatele. Fierbem apa, laptele si zaharul la foc mic pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacaoa si  esenta de rom dupa gust. Le amestecam bine  pana se dizolva cacaoa si adaugam untul taiat felii sau cubulete. Lasam siropul pe foc mic pana cand untul e topit.Pe urma turnam siropul peste biscuiti.Framantam cu o lingura de lemn cu grija sa nu rupem biscuitii,pana cand se absoarbe tot siropul. Pe folie de ceolofan intindem o parte din compozitie si dam forma unei casute cu ajutorul mainilor. Pe deasupra presaram cocos.Salamul de biscuitii se pastreaza la rece pana cand este servit.

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2
Salam de biscuiti-3

COMENTARII (19)

zorele

zorele 1

15.01.2012, 17:09

Acum il fac si eu.

mimmi

mimmi 1

15.01.2012, 21:44

Zorele te astept cu impresii !
Eleny,de obicei cand il fac se termina repede

yamaha

yamaha 1

20.11.2013, 17:49

abia astept sa-l prepar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!