Salam de biscuiti

de divainbucatarie in Prajituri, 18 Ian 2011 | 8720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti
  • 200 g rahat
  • 140 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 60 g nuci tocate grosolan
  • 30 g stafide muiate in 2 linguri rom
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 30 g cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana si bucati mai mari si mai mici.

Punem stafidele in rom sa se moaie – daca nu va place romul puteti sa le puneti in lapte. Intr-o oala punem pe foc laptele cu zaharul, pana cand se topeste zaharul. Luam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca putin. Intre timp amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile. Adaugam cacao si amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Va recomand sa amestecati cu lingura pentru a nu zdrobi prea tare biscuitii.

Turnam laptele peste compozitia noastra. Vom amestecam totul si turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri. Strangem celofanul la capete dupa ce se aranjeaza compozitia si il punem in frigider pentru 3-4 ore. Il putem taia felii de 1 -1.5 cm. Il puteti pastra in frigider mai multe zile cu conditia sa fie invelit in celofan.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

19.01.2011, 13:43

Va multumesc dragele mele!!!!!!

eleny2010 1

27.03.2011, 14:49

arata foarte bine. acum am citit ingrediente si modul de preparare si mi se pare mai simplu explicat ...tocmai am notat reteta .multumesc ..

annemarry 1

15.12.2012, 11:54

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!