Salam de biscuiti reteta

de Oana in Prajituri, 19 Oct 2009 | 28195 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta Reteta copilariei mele, ne facea mama foarte des, este extraordinar de bun!

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 25 de biscuiti populari
  • o ceasca cu lapte
  • un ou
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 100  rahat
  • 100 g stafide
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Biscuiti se rup bucatele sau se baga la robot. Eu am incercat cu robotul si ii facea prea fini, asa ca am rupt la ei pana m-au durut mainile :))

Stafidele se spala si se oparesc cu apa clocotita, lasandu-se 5 minute la inmuiat. Rahatul se taie cubulete. Intr-o craticioara cu fund dublu se amesteca laptele cu oul, zaharul si cacao, se adauga stafidele scurse si rahatul. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca cu un tel, pana cand se ingroasa si se face ca o ciulama. Se opreste focul si se pune untul, amestecandu-se pana se topeste. Se lasa crema putin la racorit, se adauga esenta de rom si apoi se pune peste biscuiti. Se amesteca bine, apoi se pune compozitia pe un celofan si se modeleaza sub forma de salam. Se lasa la frigider cateva ore inainte sa fie taiat.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si nuca tocata marunt.

2

Pe foaia de celofan se poate presara cocos, apoi umplutura se pune peste si se ruleaza. Astfel, feliile de salam de biscuiti vor avea un invelis crocant de fulgi de cocos.

3

In mijlocul salamului de biscuiti se pot pune banane intregi. Se pune compozitia pe celofan, se formeaza un dreptughi, iar pe mijloc se pun 1-2 banane intregi, apoi se ruleaza sub forma de salam. Astfel, feliile de salam vor avea in mijloc o felie de banana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Bocconotti