Salam de biscuiti

de Oana in Prajituri, 19 Oct 2009 | 23214 vizualizari

 

Reteta copilariei mele, ne facea mama foarte des, este extraordinar de bun!

 

INGREDIENTE

  • 25 de biscuiti populari
  • o ceasca cu lapte
  • un ou
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 100  rahat
  • 100 g stafide
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscuiti se rup bucatele sau se baga la robot. Eu am incercat cu robotul si ii facea prea fini, asa ca am rupt la ei pana m-au durut mainile :))

Stafidele se spala si se oparesc cu apa clocotita, lasandu-se 5 minute la inmuiat. Rahatul se taie cubulete. Intr-o craticioara cu fund dublu se amesteca laptele cu oul, zaharul si cacao, se adauga stafidele scurse si rahatul. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca cu un tel, pana cand se ingroasa si se face ca o ciulama. Se opreste focul si se pune untul, amestecandu-se pana se topeste. Se lasa crema putin la racorit, se adauga esenta de rom si apoi se pune peste biscuiti. Se amesteca bine, apoi se pune compozitia pe un celofan si se modeleaza sub forma de salam. Se lasa la frigider cateva ore inainte sa fie taiat.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si nuca tocata marunt.

2

Pe foaia de celofan se poate presara cocos, apoi umplutura se pune peste si se ruleaza. Astfel, feliile de salam de biscuiti vor avea un invelis crocant de fulgi de cocos.

3

In mijlocul salamului de biscuiti se pot pune banane intregi. Se pune compozitia pe celofan, se formeaza un dreptughi, iar pe mijloc se pun 1-2 banane intregi, apoi se ruleaza sub forma de salam. Astfel, feliile de salam vor avea in mijloc o felie de banana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2
Salam de biscuiti-3
Salam de biscuiti-4
Salam de biscuiti-5
Salam de biscuiti-6
Salam de biscuiti-7

COMENTARII (20)

Oana

Oana 1

28.11.2010, 12:25

Mmm, ce-ar fi sa fac iar

elena1988

elena1988 1

06.03.2011, 08:29

dakris

dakris 1

07.02.2012, 14:45

Buuun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!