Salam de biscuiti

de Oana in Prajituri, 19 Oct 2009 | 23414 vizualizari

 

Reteta copilariei mele, ne facea mama foarte des, este extraordinar de bun!

 

INGREDIENTE

  • 25 de biscuiti populari
  • o ceasca cu lapte
  • un ou
  • 5 linguri cu zahar
  • 5 linguri cu cacao
  • 100  rahat
  • 100 g stafide
  • 1/2 pachet de unt
  • esenta de rom
  • o foaie de celofan
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscuiti se rup bucatele sau se baga la robot. Eu am incercat cu robotul si ii facea prea fini, asa ca am rupt la ei pana m-au durut mainile :))


Stafidele se spala si se oparesc cu apa clocotita, lasandu-se 5 minute la inmuiat. Rahatul se taie cubulete. Intr-o craticioara cu fund dublu se amesteca laptele cu oul, zaharul si cacao, se adauga stafidele scurse si rahatul. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca cu un tel, pana cand se ingroasa si se face ca o ciulama. Se opreste focul si se pune untul, amestecandu-se pana se topeste. Se lasa crema putin la racorit, se adauga esenta de rom si apoi se pune peste biscuiti. Se amesteca bine, apoi se pune compozitia pe un celofan si se modeleaza sub forma de salam. Se lasa la frigider cateva ore inainte sa fie taiat.


 

TIPS-URI

1

Se poate adauga si nuca tocata marunt.

2

Pe foaia de celofan se poate presara cocos, apoi umplutura se pune peste si se ruleaza. Astfel, feliile de salam de biscuiti vor avea un invelis crocant de fulgi de cocos.

3

In mijlocul salamului de biscuiti se pot pune banane intregi. Se pune compozitia pe celofan, se formeaza un dreptughi, iar pe mijloc se pun 1-2 banane intregi, apoi se ruleaza sub forma de salam. Astfel, feliile de salam vor avea in mijloc o felie de banana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 10 %
389.99 lei
349.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Oana 1

28.11.2010, 12:25

Mmm, ce-ar fi sa fac iar

elena1988 1

06.03.2011, 08:29

dakris 1

07.02.2012, 14:45

Buuun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec marmorat
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cafea (by Miha)