Salam de biscuiti

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 14 Ian 2012 | 9810 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
  • 250 g unt/margarina
  • 450 g biscuiti simpli
  • 170 g zahar
  • 260 ml lapte
  • 40 g cacao
  • 100 g stafide
  • 100 g rahat
  • Esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:


Biscuitii se rup bucati se amesteca cu stafidele inmuiate in apa calde si scurs si rahatul taiat bucatele.


Untul/ margarina se taie bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul; se pun pe foc mic pana se topeste untul. Intr-un castron se pune cacaua si cateva linguri de lapte cu unt si se amesteca bine fara sa ramana cocoloase. Cacaua se pune in cratita de pe foc si se fierbe 5 minute pana se ingroase putin.


Amestecul fierbine se torna peste biscuiti impreuna cu esenta si se amesteca cu o lingura de lemn.



Compozitia obtinuta se imparte in doua si se aseaza pe folie alimentara/hartie de copt/folie de aluminiu si se modeleaza salamul, apoi se inveleste in folie si se de la frigider cateva ore sau pana a doua zi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

andreea_angelo 1

28.11.2012, 15:33

mmmm ce bun e...

deyutzky 1

13.12.2012, 21:31

andra_30 1

08.01.2013, 17:19

Usor si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni in straturi