Salam de biscuiti

de Irina in Prajituri, 24 Ian 2012 | 38733 vizualizari

 

M-am trezit zilele trecute cu o pofta teribila de salam de biscuiti...Si mi-am sunat mama si am intrebat-o cum ne facea ea cand eram mici...

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 200 g rahat
  • 50 g stafide
  • 3 linguri cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • esenta de rom 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Am rupt biscuitii in bucati mici si i-am pus intr-un castron impreuna cu nucile maruntite (cu sucitorul), cu rahatul taiat cubulete si stafidele. Daca Matei nu mi-ar fi dat tarcoale as fi imbatat putin stafidele...


Am folosit biscuiti Petit beurre pentru ca sunt dulci, moi si usor de sfaramat. Am adaugat cele trei linguri de cacao, putina esenta de rom si am amestecat ingredientele.


Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul pana s-a format un sirop consistent, dupa care am adaugat untul. Am amestecat pana s-a topit untul si siropul obtinut l-am turnat peste ingredientele din castron (dupa ce s-a racit putin) si am omogenizat bine.


Am rasturnat compozitia pe o bucata de folie alimentara, dandu-i forma de salam si impachetandu-l bine.


Cu greu l-am tinut trei ore in frigider pentru a se intari.


Mmmm, are gustul copilariei...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Pushaa 1

14.01.2014, 15:06

auroravoicu 1

29.04.2014, 19:28

Delicios
!

salome 1

11.03.2015, 21:08

bun, bun, bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt de arahide