Salam de biscuiti

de Constelatialeu in Prajituri, 10 Ian 2013 | 36362 vizualizari

 

Eu fac in cantitati "industriale" ca-i familionul mare, voi puteti sa mai reduceti din ele, daca o sa va placa reteta....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg biscuiti populari
  • 1 kg rahat,diverse culori
  • 1 kg zahar
  • 200 g cacao
  • 4 pachete margarina rama
  • 400 ml apa
  • esenta de rom,2-3 dupa gust
  • 300 g stafide
  • 200 g nuca prajita si maruntita
  • 200 g alune de padure prajite si maruntite
  • celofan
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Biscuitii se maruntesc, se taie rahatul in bucatele mai mici, se pun stafidele, nuca si alunele. Toate astea intr-un castron mare.

Apa cu zaharul si cacaua pe foc sa fiarba, in 2-3 clocote, se trage de pe foc, se adauga esenta de rom si margarina, se amesteca pana se topeste margarina. Aceasta crema lichida, ca e inca fierbinte, se toarna peste ingredientele de mai sus si se amesteca pana toata crema intra in biscuiti ca sa poata fi modelata ca un salam. Pe foaie de ceolofan intinsa se pune din compozitia mai sus mentionata si se ruleaza formandu-se un ''salam''.

Se lasa la rece si se taie felii.

 

COMENTARII (41)

Panacris

Panacris 1

22.03.2014, 14:54

Se pare că am concurență la cantitățile industriale ) Super bun salamul

Constelatialeu

Constelatialeu 1

22.03.2014, 15:12

Cris ai venit sa vezi bomba ucigasa?

Adele

Adele 1

10.12.2014, 16:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!