Salam de biscuiti

de marianascarlat in Prajituri, 7 Apr 2013 | 6109 vizualizari

 

Folosesc biscuiti de la fabrica de paine Baneasa , care desi sunt populari sunt mai subtirei si moi,sau Petit Boeure, asa ca se rup usor cu mana.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti populari
  • 300 gr lapte
  • 150 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 300 gr rahat
  • 100 gr nuci
  • 3 linguri de cacao
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocale
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Intr-un castron mare pun biscuitii rupti cu mana.Nucile rasnite le pun peste biscuiti.


Laptele il pun intr-o cratita pe foc impreuna cu zaharul, margarina, cacao, caoja de lamaie si de portocala si amestec intr-una cu o spatula de lemn sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a omogenizat adaug si rahatul taiat fasiute cat vreau eu de mari si mai tin pe foc pana se inmoaie si rahatul destul de bine. Iau cratita de pe foc si o las sa se raceasca vreo 10 minute. Cand s-a racit suficient, torn totul in castronul cu biscuiti si amestec cu spatula de lemn pana se omogenizeaza. Daca mi se pare ca biscuitii nu s-au inmuiat destul mai torn cate un pic de lapte caldut. Adaug si esenta de rom. Cand s-au omogenizat frumos iau din compozitie cu lingura si pun pe folie alimentara presarata cu biscuitii rasniti. Cu ajutorul foliei ii dau o forma rotulda, Din compozitia de mai sus mie imi ies doua bucati de salam de biscuiti pe care le bag la frigider pana a doua zi.


Se serveste taiat felii!


E delicios!

 

TIPS-URI

1

Daca optezi sa fie o prajitura de post, inlocuiesti laptele cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Sim0na 1

08.04.2013, 14:30

marianascarlat 1

08.04.2013, 14:42

diana_k 1

08.04.2013, 16:20

delicios salamul de biscuitii

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti cu nuca si stafide