Salam de biscuiti

de farfuriavesela in Prajituri, 28 Apr 2014 | 27909 vizualizari

 

Aceasta este varianta de salam de biscuiti ce se pregateste la mine acasa, de bunica sau de mama mea, si va spun ca este foarte gustos. Urmariti reteta mea aici si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti traditionali, populari (se gasesc vrac in magazine)
  • 200 ml lapte gras, puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post
  • 200 gr margarina sau unt
  • 100 gr nuci, taiate cu cutitul marunt
  • 275 gr rahat turcesc, taiat cubulete
  • 50 gr stafide
  • 3 linguri de cacao
  • 120 gr zahar tos
  • esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Rupem biscuitii cu mana, taiem rahatul cubulete, taiem si nuca si le amestecam intr-un castron


Prepar un sos din lapte, zahar, margarina, cacao, esenta de rom. Cand ingredientele sosului s-au dizolvat si a dat in clocot opresc focul si adaug stafidele. Las acest sos sa se racoreasca putin, apoi il adaug peste biscuiti.


Amestec bine toate ingredientele. In doua forme de chec adaug folie de plastic, presar nuca de cocos, apoi presez compozitia obtinuta in cele doua tavi.


Acopar cu folia si dau la frigider pentru 4-5 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

28.04.2014, 13:22

Rocsi 1

28.04.2014, 20:50

Un desert foarte bun

Lavinia 1

29.04.2014, 09:44

trebuie sa mai fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti (reteta video)