Salam de biscuiti

de farfuriavesela in Prajituri, 28 Apr 2014 | 27608 vizualizari

 

Aceasta este varianta de salam de biscuiti ce se pregateste la mine acasa, de bunica sau de mama mea, si va spun ca este foarte gustos. Urmariti reteta mea aici si pregatiti si voi impreuna cu mine!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr biscuiti traditionali, populari (se gasesc vrac in magazine)
  • 200 ml lapte gras, puteti folosi orice fel de lapte sau chiar apa in zilele de post
  • 200 gr margarina sau unt
  • 100 gr nuci, taiate cu cutitul marunt
  • 275 gr rahat turcesc, taiat cubulete
  • 50 gr stafide
  • 3 linguri de cacao
  • 120 gr zahar tos
  • esenta de rom
  • fulgi de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Rupem biscuitii cu mana, taiem rahatul cubulete, taiem si nuca si le amestecam intr-un castron

Prepar un sos din lapte, zahar, margarina, cacao, esenta de rom. Cand ingredientele sosului s-au dizolvat si a dat in clocot opresc focul si adaug stafidele. Las acest sos sa se racoreasca putin, apoi il adaug peste biscuiti.

Amestec bine toate ingredientele. In doua forme de chec adaug folie de plastic, presar nuca de cocos, apoi presez compozitia obtinuta in cele doua tavi.

Acopar cu folia si dau la frigider pentru 4-5 ore

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1

COMENTARII (6)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.04.2014, 13:22

Rocsi

Rocsi 1

28.04.2014, 20:50

Un desert foarte bun

 Lavinia

Lavinia 1

29.04.2014, 09:44

trebuie sa mai fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!