Salam de biscuiti

de lucy2002 in Prajituri, 8 Mai 2014 | 2990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti
  • 250 g zahar
  • 100 g nuci
  • 150 g stafide
  • 300 ml lapte
  • 200 g margarina
  • 150 g rahat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • 3 linguri cu varf de pudra de roscove
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Rupem biscuitii in bucatele mici si ii punem intr-un  castron peste care adaugam rahatul taiat cubulete, stafidele, nuca , pudra de roscove si coaja de  lamaie data pe razatoare.

Am pus laptele la fiert  impreuna cu zaharul ( la foc mic ) pana s-a  topit, am adaugat margarina si am amestecat bine, am tras deoparte siropul, am pus esenta de rom, am lasat un pic sa se raceasca dupa care am turnat peste biscuiti si am omogenizat bine.

Se pune pe o folie alimentara pe masa de lucru  peste care se presara nuca de cocos, se face forma de salam si se da la frigider 2-3 ore.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

am inlocuit cacaoa cu prudra de roscove

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti-0
Salam de biscuiti-1
Salam de biscuiti-2
Salam de biscuiti-3
Salam de biscuiti-4
Salam de biscuiti-5
Salam de biscuiti-6
Salam de biscuiti-7
Salam de biscuiti-8

COMENTARII (23)

lucy2002

lucy2002 1

08.05.2014, 20:44

Bunica

lucy2002

lucy2002 1

08.05.2014, 20:45

karinna te astept !

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:38

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!