Salam de biscuiti reteta

de Rocsi in Dulciuri, 11 Mai 2010 | 6598 vizualizari

 

 Salam de biscuiti reteta

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 450 gr biscuiti petit beurre 
  • 180 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri zahar brut (sau normal)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri gem de prune
  • 100 gr rahat
  • 150 gr miez de nuca
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
  • 40 gr stafide
  • esenta de rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Rupeti biscuitii bucatele mici.
Rahatul il taiati cubulete.
Miezul de nuca il puneti cu coaja de portocala confiata in robot si le maruntiti.
Peste biscuiti puneti rahatul, stahidele si nuca macinata.
Le amestecati, apoi adaugati gemul de prune.
Intr-o cratita puneti laptele, zaharul brut, untul si cacaoa.
Transferati totul pe foc, amestecati continuu cu un tel, pana se formeaza un sirop mai gros.
Dati deoparte si lasati sa se racoreasca 5 minute.
Turnati acest sirop peste amestecul cu biscuiti, invartiti bine cu o paleta de silicon.
La final incorporati esenta de rom.
Taiati o bucata de folie alimentara, o asezati pe masa, puneti jumatate din compozitia obtinuta.
Ii dati forma de salam, cu mainile usor umezite sau va ajutati de folie, apoi il presarati cu nuca de cocos.
Il inveliti in folie cat mai strans, suciti la capete.
La fel procedati si cu al doilea salam de biscuiti.
Il dati la rece peste noapte.
Il portionati si serviti.

TIPS-URI

1

daca compozitia nu s-a inchegat bine si e sfaramicioasa, mai adaugati putin lapte caldut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2010, 11:00

stai linistita nadina...sa fie asta o problema...multumesc

Adinacarla 1

17.05.2010, 14:21

salam de biscuiti... de cand nu am mai facut...trebuie sa fac si eu cat mai curand

Rocsi 1

17.05.2010, 14:26

eu cred k acest desert e la indemana oricui...nu e nici costisitor si nici greu de preparat..

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata