Salam de biscuiti

de Rocsi in Dulciuri, 11 Mai 2010 | 3514 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 gr biscuiti simpli
  • 100 gr unt
  • 7 linguri zahar
  • 180 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • o mana de stafide
  • 2 esente rom
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala
  • 6 patratele ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti:

Stafidele se inmoaie in putina apa calda si cu o esenta de rom.


biscuitii se sfarama bucatele cu degetele(sau puteti sa ii macinati)


intr-o cratita se pune ciocolata la topit.


peste ciocolata topita se pune zaharul,laptele si cacao si se lasa pe foc pana ce zaharul este bine dizolvat.


cand aces sirop se mai raceste,sa fie doar caldut,se adauga untul.


cand acesta s-a racit de tot se adauga esenta de rom,esenta de vanilie si coaja de portocale.


tot aceste amestec se pune peste biscuitii sfaramati.


se adauga si stafidele inmuiate.


se amesteca bine toate.


se ia o bucata de folie,se intinde pe masa,se pune amestecul de biscuiti,se da forma unui salam si se da la frigider..


cand il taiati puteti tavali feliile prin nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

daca compozitia nu s-a inchegat bine si e sfaramicioasa ,mai adaugati putin lapte caldut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2010, 11:00

stai linistita nadina...sa fie asta o problema...multumesc

Adinacarla 1

17.05.2010, 14:21

salam de biscuiti... de cand nu am mai facut...trebuie sa fac si eu cat mai curand

Rocsi 1

17.05.2010, 14:26

eu cred k acest desert e la indemana oricui...nu e nici costisitor si nici greu de preparat..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti Oreo de casa