Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

de BakeUpArtist in Dulciuri, 10 Mar 2017 | 6073 vizualizari

 

Cuvintele sunt de prisos când vine vorba de salamul de biscuiți. Desert clasic, simplu, ce ne aduce aminte de copilărie. Nu există persoană căruia să nu îi placă, sau cel puțin eu nu am întâlnit. Astăzi am decis să reinterpretez puțin rețeta, să îi dau un gust mai intens, dar în același timp să îi păstrez simplitatea.   

 

INGREDIENTE

  • 100 g biscuiți (am folosit Petit Beurre), bucăți mici
  • 2 linguri nuci prăjite, mărunțite
  • 1 lingură alune prăjite, mărunțite
  • 100 g ciocolată 55% cacao, bucăți
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g unt
  • 1 lingură rom sau esență
  • 1 linguriță cafea solubilă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea:

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea

Într-o crăticioară, am pus pe foc mediu, smântâna lichidă împreună cu untul și am adus la punctul de fierbere. Într-un bol, am pus ciocolata, cafeaua și romul și am turnat smântâna fierbinte peste compozitie, lăsând 2 minute. Apoi, am început să amestec în bol, până se topește complet ciocolata și avem o cremă omogenă.

Acum adăugăm biscutitii, nucile și alunele și amestecăm bine.

 

Tapetăm o tavă mică cu folie alimentară și turnăm compoziția. Lăsăm la rece cel puțin 4 ore, eu am lăsat peste noapte.   

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Ksenya 1

14.03.2017, 07:58

nu prea arata a salam ,mai mult e ca un chec,dar ....reteta si prezentarea e de 10!

silvi0ara 1

20.03.2017, 11:51

Rahela Velicu 1

20.03.2017, 21:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit Budapesta