Salam de biscuiti Bebe Aricel

de floricik90 in Prajituri, 29 Apr 2009 | 8521 vizualizari

 

Este o prajitura care imi aduce aminte de copilarie, de orele de “lucru manual si gospodarie” din scoala generala…actualmente nelipsita in perioadele de post.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr, biscuiti populari
  • 250 gr. rahat
  • 150 gr. margarina
  • 200-250 gr. miez de nuca
  • 150-200 gr. stafide
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingura coaja de lamiae/portocala (facultativ)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti Bebe Aricel:

Mai intai punem nucile la uscat in cuptor si stafidele la macerat in esenta de rom.

Taiem apoi rahatul in 2 sau 4 si il punem la foc mic impreuna cu cele 4 linguri de apa pana se topeste (am folosit o cratita de 3-4 litri ca sa aiba loc toate ingredientele). Adaugam cacaoa si amestecam pana obtinem o pasta moale. Se ia de pe foc si se incorporeaza margarina (daca vrem ca bucatile de rahat sa nu se topeasca in totalitate atunci il luam mai repede de pe foc). Se adauga apoi biscuitii sfaramati si se lasa putin la racorit. Adaugam la final zeama de lamaie, stafidele macerate in rom si nucile maruntite (eventual coaja de lamaie/portocala) si omogenizam bine.

Pe o planseta acoperita cu folie de plastic presaram biscuiti sfaramati cat mai fin peste care adaugam amestecul de mai sus si incepem sa modelam prajitura in forma si grosimea unui baton de salam (folia de plastic ne ajuta sa-l rulam mai usor). Se da la rece si se serveste taiata rondele.

Tips: 1.Ca sa nu iasa asa de dulce eu am folosit numai jumatate din cantitatea de rahat , restul de jumatate inlocuind-o cu un echivalent al gelatinei, AGAR (conform instructiunilor de pe pachet). Diferenta dintre cele doua este ca Agarul este vegetal pe cand gelatina asa cum stim cu totii provine de la porc.

2. Margarina se poate inlocui cu peanut butter si atunci putem sa mai reducem din cantitatea de nuci.

PS: pt. ca ultima data am facut compozitie mai multa, m-a inspirit tortul Sabinei in forma de arici si m-am pus pe modelat un Bebe Aricel… Pt. glazura am folosit zahar pudra amestecat cu 2 lingurite de cicoare, dizolvate in putina apa calda iar pt. tepi am folosit niste cereale care seamana la gust cu pufarinele. Ochisorii si boticul i-am facut din stafide iar urechile din cereale gen cornflakes.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti Bebe Aricel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

elena1988 1

04.03.2011, 17:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti