Salam de biscuiti reteta Bebe Aricel

de floricik90 in Prajituri, 29 Apr 2009 | 10890 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta este o prajitura care imi aduce aminte de copilarie, de orele de “lucru manual si gospodarie” din scoala generala…actualmente nelipsita in perioadele de post.

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 250 gr, biscuiti populari
  • 250 gr. rahat
  • 150 gr. margarina
  • 200-250 gr. miez de nuca
  • 150-200 gr. stafide
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 lingura coaja de lamiae/portocala (facultativ)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta Bebe Aricel:

Salam de biscuiti reteta

Mai intai punem nucile la uscat in cuptor si stafidele la macerat in esenta de rom.

Taiem apoi rahatul in 2 sau 4 si il punem la foc mic impreuna cu cele 4 linguri de apa pana se topeste (am folosit o cratita de 3-4 litri ca sa aiba loc toate ingredientele). Adaugam cacaoa si amestecam pana obtinem o pasta moale. Se ia de pe foc si se incorporeaza margarina (daca vrem ca bucatile de rahat sa nu se topeasca in totalitate atunci il luam mai repede de pe foc). Se adauga apoi biscuitii sfaramati si se lasa putin la racorit. Adaugam la final zeama de lamaie, stafidele macerate in rom si nucile maruntite (eventual coaja de lamaie/portocala) si omogenizam bine.

Pe o planseta acoperita cu folie de plastic presaram biscuiti sfaramati cat mai fin peste care adaugam amestecul de mai sus si incepem sa modelam prajitura in forma si grosimea unui baton de salam (folia de plastic ne ajuta sa-l rulam mai usor). Se da la rece si se serveste taiata rondele.

Tips: 1.Ca sa nu iasa asa de dulce eu am folosit numai jumatate din cantitatea de rahat , restul de jumatate inlocuind-o cu un echivalent al gelatinei, AGAR (conform instructiunilor de pe pachet). Diferenta dintre cele doua este ca Agarul este vegetal pe cand gelatina asa cum stim cu totii provine de la porc.

2. Margarina se poate inlocui cu peanut butter si atunci putem sa mai reducem din cantitatea de nuci.

PS: pt. ca ultima data am facut compozitie mai multa, m-a inspirit tortul Sabinei in forma de arici si m-am pus pe modelat un Bebe Aricel… Pt. glazura am folosit zahar pudra amestecat cu 2 lingurite de cicoare, dizolvate in putina apa calda iar pt. tepi am folosit niste cereale care seamana la gust cu pufarinele. Ochisorii si boticul i-am facut din stafide iar urechile din cereale gen cornflakes.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta Bebe Aricel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta